Groft røveriforsøg på ældre dame på Annebergvej
Min hustru, som er en 71-årig pensioneret læge, blev onsdag d.16 marts kl. ca. 20.30 udsat for et groft røveriforsøg

Min hustru, som er en 71-årig pensioneret læge, blev onsdag d.16 marts kl. ca. 20.30 udsat for et groft røveriforsøg på Annebergvej, da hun kom cyklende hjem fra den indre by fra sit ugentlige franskkursus. Ud for Annebergvej nr. 8 til 10 forsøgte en ung mand bagfra at stjæle hendes taske op af bagagekurven, der sad bag cykelsadlen. Da taskens rem var surret fast om stangen under sadlen, lykkedes det ikke, og den unge mand løb hurtig væk. Manden beskrives som slank, ca. 180 cm. høj, 17-22 år, med en afrikansk glat, mørk hud. På fortovet stod yderligere en lignende ung mand med samme ca. udseende, højde og alder som røveren. Vedkommende spurgte på korrekt dansk uden accent “om der var sket noget”. Min hustru svarede “så du ikke, at han ville stjæle min taske?” hvortil han svarede “at det måtte være en misforståelse”. Denne unge mand var også sort, afrikansk af udseende med sort opslået hættetrøje (af samme type som den første) og omkring 180 cm høj, og omkring 20 år gammel.

Efter at min hustru havde sat mig op på cyklen igen og havde kørt ca. 20 meter længere frem ad Annebergvej, blev hun pludselig væltet bagfra af samme unge mand, der tidligere hev i tasken. Denne var kommet løbende omkring hjørnet ved Bellahøjvej med stor fart. Denne gang blev hun væltet på cyklen og faldt ned på fortovet på ansigtet, slog næse og pande, samt højre hånd og højre knæ. Senere røntgenundersøgelse på Frederiksberg Hospitals Akutklinik, har konstateret et kompliceret brud højre lillefinger. Da bruddet går ind i leddet ved knoen vil bevægeligheden af fingeren resten af hendes liv være nedsat.

En positiv oplevelse var, at folk kom meget hurtigt til hjælp. To unge mænd, én der kom ud af bussen ved det nærliggende stoppested samt en cyklende ung mand, var hurtig tilstede. Derfor løb begge de unge afrikansk udseende unge mænd bort uden at få tasken med. Endvidere kom tre yngre kvinder ud af lejlighederne ved siden af. Alle var hjælpsomme og fik min fortumlede hustru op at stå og ringede til politiet. Den ene unge mand fulgte hende endog hjem til vort hus på Brønshøjvej. Vi siger tak til alle for hjælpen og specielt Nicolai, som fulgte hende hjem.

Jeg tror ikke, at de unge overfaldsmænd overhoved tænker sig om eller forstår hvilken skade, som de kan påføre andre, men det er både fejt og usselt uden varsel og med stor kraft at vælte en ældre dame på en cykel ned på et fortov for at berige sig. Havde uheldet være ude kunne der være sket langt alvorligere skader.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top