Euphrosyne og Korsager Skole går forrest
Korsager Skole er centrum for nytænkning af musiktiltag sammen med amatørmusikerne fra Euphrosyne, og er derfor vært for et Inspirationsmøde med deltagelse af repræsentanter for undervisnings- og kulturministerier og amatører fra hele landet

Korsager Skole har indledet et frugtbart samarbejde med amatørorkestret Euphrosyne. Samarbejdet har fundet stor støtte i Lokaludvalg og Københavns Kommune og allerede skabt grobund for et kraftfuldt, spirende musikmiljø, hvor børn kan komme til at dyrke instrumentalmusik i folkeskolen.

Korsager Skole og amatørmusikerne i Euphrosyne er ved at udvikle en model for skabelse af et aktivt musikmiljø i folkeskolen under “Åben Skole”.

-De to aktørers aktive indsats for at styrke en levende, musikglad fødekæde til fremtidens aktive musikliv har vakt opmærksomhed. Det er især indsatsen af musikagenter, – altså unge professionelle musikere som spiller i amatørorkestret, som kan være bindeled mellem amatører og elever i folkeskolen, men også orkestrets andre spændende musikinitiativer – som vækker interesse. Man ser i amatørkredse, at disse tiltag har et stort udviklingspotentiale, og er spændende nytænkning, som måske kan inspirere andre orkestre, og det ønsker man at høre mere om, fortæller Ninna Urhammer fra Euohrosyne.

Usædvanligt samarbejde

Nu har DAM (Dansk AmatørMusik) spurgt Euphrosyne og Korsager Skole, om de vil være værter ved en inspirationsdag d. 8. april.

-Euphrosynes samarbejde med Korsager Skole er set fra vores synspunkt ganske usædvanligt – og efterlignelsesværdigt! Og derfor var det oplagt at prøve at lade en Inspirationsdag i DAM 8. april 2016 centreres omkring dette projekt, fortæller Erik Kamp Hansen fra DAM´s sekretariat.

Af programmet fremgår det, at Korsager Skole og Euphrosyne ses som en væsentlig medspiller denne dag. Der vil blive oplæg af projektleder fra orkestret og skolens musiklærer Andras Lómstein om erfaringerne med at få frivillige amatørmusikere ind i skolen. Naturligvis vil børnene og amatørmusikerne også optræde sammen, og Euphrosynes portugisiske dirigent Filipe Carvalheiro er på podiet. Hovedattraktionen er en lille smagsprøve på: “Koncert for komponerende børn og amatørorkester”. En helt særlig koncert!

Det initiativrige samarbejde mellem skolen og amatørorkestret har siden januar manifesteret sig i et spændende projekt. Komponisten og professor i musikformidling Mogens Christensen har arbejdet som huskunstner med tre klasser på skolen. Desuden har Mogens Christensen komponeret et stykke musik til Euphrosyne, som blive opført sammen med børnenes kompositioner. Der er altså lagt op til et ret enestående koncept, som kan vise frem mod fremtidens musikundervisning med børnene som aktivt deltagende i de kunstneriske processer sammen med amatørmusikere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top