En ny start for skolerne i København
Radikale Venstre foreslår, at Københavns Kommune indgår en ny lokalaftale med Københavns Lærerforening.

Radikale Venstre foreslår, at Københavns Kommune indgår en ny lokalaftale med Københavns Lærerforening. Den nye aftale skal styrke skolerne ved at give større frihed til at tilrettelægge arbejdet på de enkelte skoler og inddrage lærerne mere. Det står ikke godt til med folkeskolerne i København. Eleverne får karakterer langt under landsgennemsnittet, og hele 15 skoler har nu en særlig handleplan, fordi deres resultater langt fra er tilfredsstillende. Den udvikling må og skal vi have bremset.

Radikale Venstre vil sikre rammerne for, at Københavns Kommune får det bedste ud af skolereformen, hvis formål er, at alle elever bliver dygtigere, trives bedre og får bedre muligheder for at bryde den negative sociale arv. Og nu hvor folkeskolereformen har haft tid til at komme i gang, er tiden kommet til at rette op på noget af den ufleksibilitet, der er opstået i systemet.

Vi har derfor foreslået, Københavns Kommune skal indgå en ny lokalaftale med lærerne. Den nye aftale skal flytte beslutningskompetence fra forvaltningen og ud på den enkelte skole. Det skal være skolelederen, der – i dialog med medarbejderne – tilrettelægger arbejdet, også kravene om lærernes fysiske tilstedeværelse. Samtidig skal Københavns Lærerforening inddrages mere i arbejdet med det gode lærer-pædagogsamarbejde, inklusionsarbejdet osv.

Vi vil skabe en ny start for den københavnske folkeskole. En ny start, hvor medarbejdernes kompetencer inddrages mere, og hvor tillid og gensidig respekt mellem medarbejdere, ledere, forvaltning

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top