Vinterglæde ved Genforeningspladsen
Skøjtebane-04-03-16.jpg
Hele familien kan være med, når der skal løbes på skøjter. Foto: Kaj Bonne
Nordeuropas største skøjtebane har sidste åbningsdag søndag den 28. februar, og skøjtebanen pilles ned. Men der er planer om et helt nyt permanent anlæg

Man kan stadig nå at deltage i skøjtelivets glæder og udfordringer på skøjtebanen på Genforeningspladsen, men den 28. februar er det slut, og banen fjernes for at blive gemt væk indtil den etableres igen til november. Skøjtebanen blev første gang anlagt i 2001 og er den eneste af sin slags i Danmark. Banen er åben med gratis offentlig adgang alle dage fra kl. 10 (mandag fra kl. 12) til kl. 22. Der kan lejes og slibes skøjter hver dag til kl. 19, og i skøjteudlejningen kan der købes både varme og kolde drikke. Banen har op mod 2.300 besøgende om ugen og bruges også af blandt andet skøjteforeningen Hurtigløberforeningen.

Kan spare 60 % på driften

Det er ikke helt uproblematisk, at skøjtebanen lægges midlertidigt ud hvert år, da dette kræver omfattende etableringsarbejder med brug af mange mandetimer, samtidigt med at driften af banen har store omkostninger til vand og til strøm til afkøling.
Der blev i 2012 gennemført en såkaldt totaløkonomisk analyse af forholdene omkring skøjtebanen, og analysen viste, at den mest økonomiske og miljømæssige rigtige løsning ville være et permanent anlæg til skøjtebanen kombineret med en kunstgræsbane. Dette skulle i henhold til analysen betyde at udgifterne til driften af skøjtebanen kunne blive omkring 60 % lavere – samt at prisen for et nyt anlæg er beregnet til 37,3 mio. kr.
Borgerrepræsentationen besluttede på blandt andet denne baggrund at iværksætte yderligere forundersøgelser omkring etablering af en permanent skøjtebane på Genforeningspladsen.

Skøjtebanebane ovenpå kunstgræs

Et idéoplæg anbefaler, at der anlægges en permanent kunstgræsbane over hele området, hvor hele arealet om sommeren primært anvendes til fodboldbaner, mens der om vinteren laves en 400 meter oval skøjtebanen på 400 meter samt en “indvendig” opvarmet kunstgræsbane til fodbold. Et teknikhus til køleanlægget foreslås nedgravet, mens der i givet fald foreslås opført permanente bygninger til blandt andet skøjteudlejning og -opbevaring samt til opholdsrum og café.
Om idéoplægget vil blive realiseret besluttes af politikerne på Københavns Rådhus.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top