Verden bliver reddet fra Christianshavns Torv
Esther-Øllgaard.jpg
Her står Esther sammen med Anker Petersen fra postafdelingen. Foto: Esther Øllgaard
I sidste uge havde nødhjælpe-organisationen "Læger uden grænser" besøg af Esther Øllgaard fra Brønshøj. Hun går i 8. klasse på Det Fri Gymnasium, og beretter her om en spændende uge i erhvervspraktik.

2 minutter fra Christianshavns Torv ligger Læger uden grænser. Læger uden grænser hjælper folk der har været udsat for naturkatastrofer, krige, konflikter, sygdomsudbrud og næringskriser. Man skulle måske ikke tro, at receptionen var et af de mest spændende steder i en humanitær organisation, men jeg har oplevet, at receptionen på sin egen måde er omdrejningspunktet for hele huset og kontakten ud ad til. Efter at havde været i praktik i en uge har jeg lært en masse om MSF (Læger uden grænser). Når aman sidder i receptionen på en stille dag, er der god tid til at hører om hvordan MSF fungere, hvad de laver og hvordan man kan hjælpe. På deres kontor er der mange frivillige som hjælper til med fx at svarer på spørgsmål fra skoleelever eller tager telefonen i receptionen. De elsker alle sammen at hjælpe andre mennesker og det var også derfor jeg valgte at komme i praktik hos Læger uden grænser, fordi jeg godt vil hjælpe andre med at få det bedre på den ene eller den anden måde. Udover receptionen har jeg også besøgt donorservice, som tager sig af alle de mange økonomiske bidrag, der tikker ind hverdag. Læger uden grænser er også i gang med at planlægge deres store landsindsamling, som løber af stablen i maj måned. Derudover har der også været travlt i huset med Danmarks indsamlingen, som fandt sted i lørdags.

Bagerst i bygningen finder man Anker. Anker er ansvarlig for post og varehåndtering, det betyder at Anker pakker posten og de fine smykker folk bestiller. Hos Anker var jeg med til at pakke de mange bestillinger, der gik ind, mens jeg var der Vi fik også en snak om livet som frivillig og det at være elev i 8. klasse på en basisdemokratisk skole.

Det har været meget spændende at se alt det, der skal ske, før at man kan udsende medarbejdere og frivillige. Det kræver meget fra mange forskellige mennesker, men alle vil gerne hjælpe, så derfor arbejder de hårdt for at det skal lykkedes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top