Nye retningslinjer for altaner i København på vej
IMG_6210.jpg
Med en ny altan tilføres ikke blot flere kvadratmeter til lejligheden. Man skaber også sit eget frirum i byen med en udendørs forlængelse af hjemmet, der kan nydes under åben himmel. En altan giver mere lys, luft og plads og er en sikker investering i ejendommens værdi. Foto: Altana
De gældende retningslinjer, der trådte i kraft den 1. november sidste år, sætter en grænse for, hvor meget en ny altan på en eksisterende bygning må forringe dagslyset for underboen

Teknik- og Miljøudvalget har drøftet, hvorvidt grænsen for acceptabel forholdsmæssig forringelse for dagslys i eksisterende byggeri er for restriktiv i forhold til at kunne tillade anvendelige altaner.

Det handler kort fortalt om, at retningslinjerne for altaner og tagterrasser skal sikre en balance mellem ansøgers interesse i en anvendelig altan, underboens interesse i at bevare dagslys og byens interesse i, at udformning og placering sikrer en harmonisk helhed.

Teknik- og Miljøudvalget skal nu tage stilling til et nyt sæt retningslinjer for altaner i København. Retningslinjerne skal revideres, da de kun fire måneder gamle retningslinjer, viste sig at være svære at forstå for brugerne, og ville medføre afslag på hovedparten af de indsendte ansøgninger om nye altaner.

1.000 altaner på “venteliste”

For at imødekomme politikernes ønske om mere overskuelige regler anbefaler Teknik- og Miljøforvaltningen, at der indføres standarddybder og -længder på altaner i København. Hvor dyb en altan kan blive vil afhænge af afstanden til nærmeste bygning, om altanerne etableres til gården eller gaden og ved etablering til gaden også højden på bygningen. Der vil med de nye retningslinjer blive givet tilladelse til altaner på mellem 70 og 150 cm. Lænden vil afhænge af antallet af vinduer i de underliggende lejligheder.

Teknik- og Miljøforvaltningen har cirka 80 ansøgninger om samlet set 1.000 nye altaner, der afventer behandling. Forvaltningen vurderer, at cirka halvdelen af disse ansøgninger kan imødekommes med det nye forslag til retningslinjer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top