Man skal lytte til sit hjerte
Marianne-frisenvang1.jpg
Jeg har sparet op gennem flere år. Mine børn er flyttet fra reden og jeg skylder ikke længere på mit hus. Jeg kan klare dette liv i tre år, med det jeg har opsparet. Foto: Privat
Hun har i flere år sparet op til at kunne sige sit faste job op. Nu er det lykkedes og Marianne Frisenvang kan endelig forfølge sin drøm

Marianne Frisenvang fra Brønshøj er en af de kvinder, som man kun kan beundre. Hun har sagt sit velbetalte job op i marketing hos Coca-Cola for at hellige sig velgørenhedsarbejde. For nogle år siden sagde hun sit medlemskab af folkekirken op for at kunne give beløbet hun betalte i kirkeskat til velgørenhed.

-Jeg har i 30 år arbejdet med markedsføring, hvoraf de 10 år his Coca-Cola. Her var jeg ansvarlig for Kildevæld som kørte kampagnen ’3 liter rent vand’ i samarbejde med Røde Kors. Når man købte en flaske Kildevæld, så støtter man kampagnen, om at etablere vandbrønde i u-landene, fortæller Marianne, der selv var i Uganda for at se den første brønd, der var indsamlet penge til.

Oplevelsen gav hende virkelig blod på tanden til at rejse ud og gøre en forskel, og 55-årige Marianne begyndte at indrette sit liv på at kunne gøre noget, som hun brænder for.

Jeg var helt tom indeni, da jeg kom hjem. Det var så meningsløst. Jeg var sur på mine børn, mine kollegaer, og synes de gik op i de helt forkerte ting – jeg synes de ting vi gik op i herhjemme var så meningsløse, fortæller Marianne

Kids Aid og Peru

Jeg får så meget energi af at lave velgørenhed – det skal simpelthen mærkes Jeg har sparet op gennem flere år. Mine børn er flyttet fra reden og jeg skylder ikke længere på mit hus. Jeg kan klare dette liv i tre år med det jeg har opsparet. Jeg prioritere rejserne og lever ret simpelt. Hvis man følger sit hjerte, kan det aldrig gå helt galt, fastslår Marianne, der til marts rejser sammen med sangerinde Maria Montell og hendes mand filminstruktør Tomas Villum Jensen til Tanzania og til Kilimanjaro med Kids Aid, hvor de blandt andet skal optage en film, der skal sprede budskabet om Kids Aid.

Alle de 20 deltagere på turen skal betaler 15.250 kroner og så forpligter man sig til at lave sit eget indsamlingsprojekt, hvor man skal samle 10.000 ind til Kids Aid.

For selvom Marianne har sagt sit gode job op, så skal der alligevel lidt penge ind.

-Jeg har ikke smidt alt på gulvet, jeg skal jo også have noget at leve af, for ellers kan jeg ikke været til nogen hjælp, indrømmer Marianne, der altid har haft mange jern i ilden. For nogle år siden åbnede hun Firmaet Frisenvang med det formål at give danskere lettere adgang til alpakauld, strik og andre kvalitetsprodukter fra Peru og samtidig støtte 265 peruvianske familier.

-Vi sikrer derved, at alpakaavlerne får en langt større del af fortjenesten. Som resultat vil de pågældende samfund få bedret deres generelle levestandard, her og nu, samt på sigt få nye muligheder; Deres børn inkl. pigerne kan få en uddannelse og de får adgang til bedre lægebehandling. Over tid vil dette øge deres muligheder, for at skabe en forretning, der er stor nok til, at den kan beskæftige andre i de berørte samfund, fortæller Marianne, der til sommer tager til Peru og besøger de familier, der leverer alpakaulden og de håndstrikkede varer.

Velgørenhed hjemme i køkkenet

Marianne er så dedikeret, at det også har smittet af på Mariannes yngste datter, Line, som hun har skrevet kogebogen “Hjælp vi skal have gæster” med.

-Jeg har nok svært ved at sidde stille ret længe ad gangen, siger Marianne der aftenen forinden har haft 22 betalende middagsgæster i sin villalejlighed.

-Min datter og jeg var i køkkenet og lavede 10 retter fra hele verden. Det var super hyggeligt, og vi kunne sætte 7200 kroner ind til velgørenhed bagefter, fortæller Marianne, der sammen med Line er ved at skrive endnu en kogebog udfra deres inspiration rundt omkring i verden.

-Beslutningen om at droppe det faste arbejde er klart den bedste beslutning, jeg har taget i mit liv. Jeg arbejder lige så meget som før, men det er anderledes, når det er noget man brænder for. Jeg har ikke sovet godt i over 30 år fordi jeg altid lå og spekulerede. Efter jeg stoppede med at arbejde i marketing, og lever som jeg gør nu, har jeg sovet som en drøm hver nat, fastslår Marianne.

Hvert år indlægges over 60.000 syge børn og unge på danske hospitaler, hvor de oplever et forløb der er livsændrende for dem. KidsAid har fokus på børn og unges trivsel under behandlingerne. For langt de fleste børn og unge er en længerevarende hospitalsoplevelse skræmmende og traumatiserende.

KidsAids primære formål er at skabe trivsel, håb og glæde. Vi tror på og ved, at glæde og smil hos børn og unge har en stor betydning for deres sygdomsforløb. KidsAid har eksisteret siden år 2000, hvor vi har hjulpet syge børn og unge over hele landet. Med støtte fra KidsAid har børneafdelinger på landets hospitaler haft mulighed for at iværksætte en lang række positive og adspredende oplevelser, der alle har stor betydning for de syge børn og unges trivsel under deres ophold på hospitalerne.

Man kan besøge Mariannes hjemmeside Frisenvang.com

-At rejse rundt og hjælpe giver mit liv så meget mening.  Foto: Privat

-At rejse rundt og hjælpe giver mit liv så meget mening. Foto: Privat

Vil gerne lave koordinering på hjælpearbejde - også for andre. Foto: Privat

Vil gerne lave koordinering på hjælpearbejde – også for andre. Foto: Privat

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top