København siger farvel til P-billetten
Københavns Kommune indfører digital betaling i alle byens betalingszoner

Fremover slipper bilister i København for at holde styr på P-billetten. Københavns Kommune indfører digital betaling i alle byens betalingszoner, så det bliver lettere og mere fleksibelt at betale for parkering

Den nye betalingsløsning betyder, at halvdelen af byens P-automater bliver udskiftet med infostandere, som ud over at informere om betalingsreglerne i zonerne også guider bilisterne til digital betaling via mobilen. Den anden halvdel af P-automaterne bliver ombygget, så de fortsat kan tage imod betaling med kort og kontanter. Fælles for begge betalingsmetoder er, at man ikke længere skal tilbage og lægge en P-billet i forruden, da betalingen registreres digitalt. Til gengæld skal man huske på nummeret på nummerpladen, for det er det nummer, man skal bruge, når man indtaster sin parkering.

Færre klager over afgifter

– Med digital parkering bliver det både lettere at betale for parkering i København, og vi får en langt bedre dokumentation på området. Vi slipper for de afgifter, der bliver givet, fordi billetten er gledet ned på sædet, da bildøren smækkede, eller fordi man har byttet rundt på kvittering og billet eller har lagt billetten med bagsiden opad. Den slags har vi mange tvister om i dag, fordi folk jo fastholder, at de har betalt for at parkere, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Med mobilbetaling kan bilisten tjekke betalingen ind direkte fra bilen, ligesom man kan standse betalingen, så snart man forlader parkeringspladsen. På den måde betaler man kun for den tid, man benytter pladsen, og man behøver ikke at gå tilbage fil bilen, hvis man skal forlænge sin parkering.

De digitale betalingsautomater vil blive indført bydel for bydel i København i løbet af februar og marts med start i middelalderbyen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top