Husk retsstaten, Rudaizky
Finn Rudaizky slår her i avisen den 23. februar et slag for, at vi i Københavns Kommune kigger på, om der er problemer med gadeplansmedarbejdere

Finn Rudaizky slår her i avisen den 23. februar et slag for, at vi i Københavns Kommune kigger på, om der er problemer med gadeplansmedarbejdere, som har en plettet straffeattest. Det vil jeg meget gerne være med til at drøfte, for det er naturligvis helt uacceptabelt, hvis ansatte i Københavns Kommune har foretaget sig noget kriminelt og især hvis det er sket sammen med de personer, de har ansvar for i kraft af deres stilling. Jeg kan dog blive lidt bekymret for, om Finn Rudaizky har glemt nogle af de helt fundamentale principper i vores retsstat, så dem vil jeg gerne lige opridse: 1) Man er uskyldig indtil andet er bevist og 2) Dømmes man for en forbrydelse, kan man – når man har udstået sin straf – naturligvis ansættes i stillinger, hvor man har kvalifikationerne og kan leve op til ansættelsesvilkårene. Hvis der er ansatte i Københavns Kommune, der foretager sig noget ulovligt, så skal det selvfølgelig stoppes omgående. Det er forvaltningernes ansvar at føre det tilsyn, der skal til, og jeg vil gerne være med til at se på, om forvaltningernes tilsyn skal skærpes. Men generaliserende mistænkeliggørelser af hele medarbejdergrupper vil jeg kraftigt opfordre til, at vi holder os fra.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top