Her har børnene noget at flytte med
Skole-Skak.jpg
Børnene er samlet om finalebordet. Foto: Foto: Lasse Berggreen-Lindemann.
Det var en udfordring på koncentration og strategi, da Bellahøj Skoles 2. klasse havde Skole Skak på skemaet.

Den 12. februar 2016 foldede mere end 30.000 skoleelever skakbrætterne ud under mottoet: “Det skal være sjovt at blive klogere” – en dag i hjernegymnastikkens tegn. Blandt andet 2. klasserne på Bellahøj Skole

Lærer Lasse Bergreen-Lindemann har haft introduceret bondskak til børnene, som en komprimeret form for skak. Selv har han også lært det som barn af sin russiske farfar.

-Børnene er vilde med skak, og det har fået øget deres koncentrationsevne, strategi og matematiske forudsigelser. Det er alt sammen noget, man kan bruge i andre fag, fortæller Lasse, der har været forundret over, hvor stille børnene har været mens de har spillet.

-Jeg kan få 20 elever til at se to spille skak, men det er straks mere kompliceret at få 20 elever til at sidde stille og se to kammerater lave matematik, indrømmer Lassse med et grin.

Udover indlæring har skakspillet også skabt en fællesskabsfølelse blandt børnene og de har hjulpet hinanden med de forskellige træk, siger Lasse, der fremover også kommer til at sætte skak på skoleskemaet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top