Fut i fejemøget hos Aktiv-Center
Dans.jpg
Som danser i måneskin har den glade, gamle gartner Erling Sørensen taget godt ved lære af lianerne i Botanisk Haves væksthus. Foto: KV
Det gik lidt trægt til at begynde med, da bandet Moondance spillede op til dans i seniorklubben Aktiv-Center i Pilegården torsdag middag den 25. februar

Det gik lidt trægt til at begynde med, da bandet Moondance spillede op til dans i seniorklubben Aktiv-Center i Pilegården torsdag middag den 25. februar. Var det, fordi de fem dygtige amatørmusikere spillede en anelse syret og ikke helt som programmet lovede bød på gedigen 50’er og 60’er musik? I hvert fald var det som om træbenene havde slået rod i gulvet for de førhen så swingglade pensionister.

Nå, det forstod klubbens forhenværende formand – den glade, gamle gartner Erling Sørensen – at råde bod på. Som ansat i Botanisk Have gennem en menneskealder lærte han om nogen kunsten at rykke planter op med rode, før de gik i frø – og det blev nu mange damer til gavn. Dertil syntes Moondance at spille bedre og bedre i takt med en masse medrivende numre, som både lod Beatles, Presley og lune Larsen med flere komme til deres ret. Ikke mindst efter frokosten, hvis to stykker smørrebrød ikke tyngede nær så meget, som snapsen og den gode øl lettede, formeligt gyngede gulvet af livsglæde.

Moondance var det dog, der serverede de gode noder med de nostalgiske toner. Og da bandet har solide rødder i Brønshøj, bør dets musikere nævnes. Såvel singleguitaristen Jan Peter Jørgensen som trommeslageren Chris Berg og bandets roadie John Andersen bor i bydelen – henholdsvis Fuglsangs Allé, Tuxensvej og Brønshøjholms Allé. Peter Toft, keyboard, og Flemming Jensen bor i henholdsvis Valby og Vanløse, hvad der også kan gå an. Men basguitaristen Carsten Wulff bor helt ude i Virum og nævnes kun for en fuldstændigheds skyld. I øvrigt spiller en kvartet bestående af Chris, Peter, Flemming og John en gang hver måned på Brønshøj Borgerkro, hvor de virkeligt forstår at ta’ kegler – ved billardbordet.

I lighed med Fællesrådet for omsorgsarbejdet i Brønshøj-Husum-Utterslev, som blev omtalt her i avisen den 23. februar, er Aktiv-Center et af de mest alsidige tilbud for områdets seniorer. Begge byder på foredrag, underholdning og udflugter. Det er ikke kedeligt at være pensionist i Brønshøj & omegn – det forlyder endda, at rigtigt mange unge glæder sig til at blive gamle!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top