Flere folkeskoler får hjælp til at forbedre resultater
I København skal alle folkeskoler være gode skoler, der giver eleverne de bedste muligheder for læring

I København skal alle folkeskoler være gode skoler, der giver eleverne de bedste muligheder for læring. Desværre er det ikke tilfældet. Igennem mange år har vi set, at eleverne på nogle skoler har klaret sig væsentlig dårligere ved folkeskolens afgangsprøver end på andre skoler. På samme måde ser vi store forskelle på elevernes trivsel. Det er vi fast besluttede på at ændre i København. Vi gør det ved, at skoler, der er udfordrede, får tilbudt målrettet hjælp fra faglige eksperter fra kommunens børne- og ungdomsforvaltning og fra andre dygtige lærere og ledere. Skolernes ledelse og forvaltningen kortlægger sammen skolens situation og fastlægger de indsatser, der er nødvendige. Det kan dreje sig om, at skolerne skal fokusere deres indsats på nogle bestemte fag, eller at der skal skabes arbejdsro overalt på skolen. Sidste år blev 13 ud af Københavns 65 folkeskoler udtaget til at få hjælp til at forbedre deres elevers resultater. I onsdags besluttede vi i Børne- og Ungdomsudvalget at udtage yderligere tre skoler. Det kan opleves negativt for skolens medarbejdere og ledelse, at deres skole bliver udtaget. Men heldigvis har det vist sig, at skolerne overvejende har modtaget det positivt og er gået seriøst ind i arbejdet. Det skal de have tak for. For SF er det helt afgørende, at alle skoler i kommunen fungerer, så alle børn uanset, hvor de bor, går på en skole, der kan dygtiggøre dem. Det er en fundamental ret for børnene, som vi som kommune skal leve op til. Derfor er det en god ordning at udtage skoler til ekstra faglig hjælp.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top