Brønshøj Basket i fremdrift
Brønshøj-Basket-i-fremdrift.jpg
Damerne fra Brønshøj Basket - i sorte trøjer - i en kamp i 1. division øst mod Falcon fra Frederiksberg. Foto: Jan Løfberg.
Klubben vil med et målrettet ungdomsarbejde fortsætte den positive udvikling, som den er inde i

Sociale relationer er altid blevet vægtet højt i Brønshøj Basket. Men dyrkelsen af samværet og hyggen går dog på ingen måde ud over det sportslige i klubben. For med et damehold i toppen af 1. division øst og et herrehold i 2. division øst er klubben godt med fremme på den danske basket scene.

Brønshøj Basket er en fusionsklub mellem BK 73 og Husum Basket. Klubben har haft medlemsfremgang på det seneste, og der er nu 170 medlemmer af klubben, der spiller i Grøndal MultiCenter.

– Vi er i færd med at opbygge klubben fra vores ungdomsafdeling. Planen er, at ungdomsspillerne skal være fødekæde for vores divisionshold, siger Anders Hejgaard, formand for Brønshøj Basket

I øjeblikket kommer hovedparten af de bedste damespillere fra andre klubber. De har nu samlet sig i Brønshøj, blandt andet på grund af klubbens fine miljø. På herresiden er det nuværende 1. hold baseret på fem-seks litauiske spillere – altså igen spillere, der er kommet til klubben.

God ungdom

Blandt litauerne er også den blot 22-årige coach Eimantas Miknevicius. Han træner de bedste damer og U12-holdet for drenge: – Det bliver spændende at se, hvad han kan få ud af drengespillerne. I det hele taget har vi haft succes på drengesiden, hvor vi har fået opbygget en god kultur. De bedste af dem spiller allerede på 2. holdet. Vi har også temmelig mange drengespillere på U8 til U14, hvor blandt andre Jeffrey Jensen yder et stort arbejde, siger formanden.

At der også er grøde blandt de yngste piger, viste klubbens U12-hold for nylig, da de nåede B-finalen i Amager Mini Cup og vandt sølvmedaljer.

Noget af det som Anders Hejgaard ser frem til er den kontakt, som man har fået til en arbejdsgruppe, der skal forsøge at udvikle SFO-basket fra efterårssæsonens start. Her bistår BørneBasketFonden også med råd og midler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top