Bellahøj Kirke i nye rammer
Bellahøj-Kirke-06-06-16.jpg
I stueetagen i denne ejendom har Bellahøj Kirke lejet sig ind, mens Bellahøj Kirke på Frederikssundsvej om- og tilbygges. Foto: Kaj Bonne
Inden længe starter om- og tilbygning af Bellahøj Kirke. I mellemtiden er kirkens aktiviteter lagt på Tomsgårdsvej 19 og i bydelens andre kirker

Midt i januar var alt pakket ned i Bellahøj Kirke, så der var gjort parat til at håndværkerne kunne gå i gang med en ombygning og tilbygning til kirken, der vil betyde, at Bellahøj Kirke får fordoblet sit areal.

De kirkelige aktiviteter afholdes dels i bydelens andre kirker, dels i lejede lokaler på Tomsgårdsvej 19 i NV. Det forventes, at den nye Bellahøj Kirke står klar lige inden jul.

– Vi er glade for at vi kunne leje os ind på Tomsgårdsvej, hvor vi har fået lyse, venlige og åbne lokaler med plads til 60 i det største rum, fortæller formanden for menighedsrådet, Lis Lynge.

Mange aktiviteter på Tomsgårdsvej

Bellahøj Kirke har indgået aftale med de øvrige kirker i bydelen, således at der afholdes gudstjenester, dåb og bisættelser på skift i kirkerne.

Dog afholder Bellahøj Kirke den sidste weekend i måneden sine lørdagsaftener på Tomsgårdsvej med gudstjeneste, middag og efterfølgende koncert.

Disse lørdagsaftener afholdes i stedet for en gudstjeneste om søndagen.

En lang række af aktiviteterne med tilknytning til Bellahøj Kirke, afholdes nu på Tomsgårdvej.

Det er blandt andet strikkecafé, studiekreds, gospel­kor, filmaftener, alsang, baby­salmesang og fredagscafé.

Endvidere er det Tomsgårdsvej der lægger lokaler til fyraftensmeditation, morgenandagt, aftengudstjenester samt de særligt tilrettelagte gudstjenester for børn med efterfølgende spisning.

18 mio. kr.

Ligesom det er tilfældet med Brønshøj Kirke, der også står foran større byggearbejder, angives det at der i de to kirker mangler plads til både kontorer og de mange aktiviteter, der foregår i kirkeligt regi.

– Tilbygningen til Bellahøj Kirke betyder, at vi får et stort køkken og en stor mødesal. Endvidere kommer der mindre møderum og kontorer samt flere toiletter, fortæller Lis Lynge, og tilføjer at det nuværende kirkerum også vil blive istandsat.

Prisen for byggeriet ved Bellahøj Kirke er omkring 18 mio. kr.

Bellahøj Kirke 01 06-16

Formanden for menighedsrådet ved Bellahøj Kirke, Lis Lynge, i kirkens midlertidige lokaler på Tomsgårdsvej 19. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top