Bedre forhold for ældre
ldre.jpg

Old patient sitting in wheelchair, holding the doctor's hand.

Politikerne har fordelt penge til at hæve kvaliteten i ældreplejen. Den politiske aftale skal dog først vedtages endeligt af Borgerrepræsentationen. Foto: Colourbox
Budgetpartierne bag Budget 2016 på Københavns Rådhus har netop indgået en aftale om 52 mio. kr. til byens ældre

Pengene kommer fra den såkaldte ældremilliard, hvor Folketinget har afsat 1 mia. kr., hvoraf København får 58 mio. kr.

I København bliver pengene brugt til at skabe større uafhængighed for de ældre borgere. Endvidere er der afsat flere midler til varme hænder på plejehjemmene, blandt andet i forbindelse med vagtskiftet om eftermiddagen samt flere timer til plejen af de demente.

– Vi godt tilfredse med, at der er politisk enighed om, at der skal være mere plejepersonale og flere faste hjemmehjælpere. Som ældre skal man selv kunne bestemme, hvornår man f.eks. vil spise, i bad eller i seng på plejecentrene og når man bor hjemme, skal man møde de samme faste hjemmehjælpere og ikke et utal af vikarer. Det kan man fremover og det hensyn er et kæmpe løft i hverdagen for den enkelte, udtaler Henrik Appel (S), medlem af Borgerrepræsentationen og sundheds- og omsorgsordfører.

Herrer i eget liv

– De borgerlige partier ønsker at gøre ældre borgere med behov for hjælp til herrer i eget liv, og derfor har vi fokuseret på at lande en udvidet klippekortsmodel, så den nu også gælder for hjemmeboende. Ældre københavnere med begrænset netværk, der kun modtager let støtte, får nu tildelt en halv times ekstra pleje om ugen, som de frit kan bruge efter eget ønske. Der bliver altså mulighed for fx at komme på cykeltur eller få købt nyt til garderoben, lyder det i fællesskab fra de borgerlige aftaleparter fra Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance.

Aftalen om ældre:

–  Ekstra normering i eftermiddags- og aftentimerne på plejecentrene

–  Udvidelse af klippekortet til ca. 400 hjemmeboende ældre med begrænset netværk

–  Bedre normering og større faglig kvalitet i plejen af demente borgere

–  Mere fleksibel hjemmepleje og mere faste hjælpere i hjemmeplejen

–  Mere indbydende mad og hjælp til at spise til småtspisende

–  Større fokus på den enkeltes ønsker og livskvalitet i ældreplejen

–  Styrkelse af indsatsen for socialt udsatte ældre borgere

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top