Anholdelse og fængsling i bandesag
Københavns Politi har anholdt en af hovedmændene bag en serie utryghedsskabende kriminalitet i Brønshøj

Københavns Politi har onsdag i sidste uge foretaget anholdelse af en af de gerningsmænd, som mistænkes for at stå bag flere forbrydelser mod de lokale forretningsdrivende og beboere på Frederikssundsvej i Brønshøj. Der er tale om en af de toneangivende fra gruppen. Den anholdte er 17 år og er blevet sigtet for røveri og flere tilfælde af organiseret butikstyveri. Han blev torsdag fremstillet for en dommer og varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Da sagen er behandlet for lukkede døre i retten, har politiet ikke yderligere kommentarer til sagen.

Bedre kontakt til de forretningsdrivende

Efter at sagen om unge bøllers hærgen og butikstyverier på og omkring Frederikssundsvej nærmest eksploderede i pressen forrige weekend, da en lokal butikschef så sig nødsaget til at skrive til justitsminister Søren Pind, har politiet ikke alene foretaget anholdelse i sagen men har også allerede mandagen efter de groteske forhold blev omtalt i pressen været på besøg i de lokale forretninger på Frederikssundsvej i det område, hvor en mindre gruppe unge har skabt frygt og utryghed hos forretningsindehavere og beboere. – Anledningen til besøgene er igen at få talt med de forretningsdrivende og høre om deres oplevelser og kendskab til gruppen, og for at forklare hvordan man skal forholde sig, hvis de unge igen udviser uacceptabel adfærd. Besøget skal således medvirke til at styrke de lokale forretningsdrivendes kontakt til lokalpolitiet og øge trygheden i området, siger Københavns Politi i en pressemeddelelse.

– Københavns Politis efterforskning af de begåede tyveri- og hærværksforhold fra området fortsætter med uformindsket styrke. Vi har i gennem flere uger haft fokus på denne gruppe af unge fra lokalområdet, og vil sammen med Københavns Kommune og SSP-organisationens ledere fortsætte samarbejdet om at skabe ro og tryghed i området, tilføjer politiinspektør Tom Struve.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top