Ambitioner krydres
Brønshøj Bordtennis vil udvikle egne talenter til elitesamarbejdet i CPH Bordtennis

Teknik. Boldøje. Rutine.

Disse tre dyder er med til at gøre en bordtennisspiller god.

Selv om rutine ikke umiddelbart kan kædes samme med ungdom, så forsøger Brønshøj Bordtennis ikke desto mindre at have et skarpt fokus rettet mod ungdomsarbejdet i klubben. For skønt klubben er med i et elitesamarbejde med Københavns Bordtennis Klub i CPH Bordtennis, vil klubbens fremtid komme til at hvile på skuldrene af nutidens unge bordtennisspillere, der skal være med i fødekæden til 1. holdet.

– Begge vores 1. hold i Brønshøj er med i CPH Bordtennis og spiller i den bedste række herhjemme. Elitemiljøet er til stor gavn for udviklingen af vores talenter. De unge skal på længere sigt spille sig op på vores bedste hold. Satsningen i CPH har skabt en volumen, som vi ikke vi have kunnet levere alene. Med CPH er vi ved at bygge noget op, hvor det også er lykkedes at få en del tilskuere til at komme til vores kampe i remisen på Østerbro, siger Sune Bjørn Larsen, der med sine 40 år er alderspræsident på CPHs hold i Stigadivisionen, hvor holdet allerede nu er sikker på at kvalificere sig til medaljeslutspillet senere på sæsonen.

I Brønshøj er man meget bevidst om, at man har en klubhistorik – trods det overordnede elitesamarbejde med KBTK – som er værd at værne om. Derfor ser man også klubbens talenter, seniorer og veteraner ved klubbens fællestræninger i Grøndal MultiCenter: – Vi har glæde af hinanden, og vi forstår at holde fast i vores traditioner. Se bare på Flemming, siger Sune Bjørn Larsen, mens han peger på den tidligere storspiller, den 56-årige Flemming Weinrich, der har været med til at vinde det danske holdmesterskab for Brønshøj. – Flemming er stadig et stort aktiv for klubben, siger Sune Bjørn Larsen.

Store talenter

Den venstrehåndede Anders Lind på blot 17 år er et godt eksempel på, at fødekæden fra ungdomsafdelingen allerede smitter af på Stigadivisionsholdet. Allan Anders Lind er nr. 24 9 på den danske rangliste og hører også til blandt de bedste ungdomsspillere i Europa: – Allan Anders er en spændende spiller, der på sine bedste dage kan slå enhver, konstaterer Sune Bjørn Larsen med respekt.

Et andet stortalent, er den 15-årige Thor B. Christensen, som også er i kraftig fremgang. Han er nr. 131 på den danske rangliste og spiller på 2. holdet i 1. division øst.

Cheftræner Nick Ilsø lægger den overordnede strategi for talenterne i klubben og sørger for specialtræningen af dem.

– I arbejdet med de unge sørger vi for, at de får en forståelse for klubbens miljø. De lærer om både korpsånd og mentaltræning. Og så har nogle af dem også tilknyttet en mentor, siger Sune Bjørn Larsen, der selv er uddannet psykolog.

Med i Team Copenhagen

Den væsentligste bidragsyder til CPH Bordtennis er Team Copenhagen – en selvejende fond under Københavns Kommune. Ved at give tilskud til elitearbejdet i københavnske topklubber håber Team Copenhagen, at støtten kan være med til at stimulere klubbernes udviklingsarbejde.

Til fællestræningerne tirsdag, onsdag og torsdag er der gang i samtlige ti borde hele tiden. Bordtennisspillere af begge køn og alle aldre er i aktion. Også en del ældre – og veteranerne spiller såmænd tirsdag og torsdag formiddag.

– Bordtennis er en sport, som man kan have glæde af hele livet. Bordtennis har den fordel, at man får færre skader, og så kan teknik, boldøje og rutine kompensere for, at man som ældre ikke er lige så hurtig, som de unge, siger Sune Bjørn Larsen.

I Brønshøj Bordtennis har de bredt armene ud, og de står parat til at møde enhver bordtennisinteresseret – ung som ældre – i lokalerne på 1. sal i Grøndal MultiCenter.

Team Copenhagen er en selvejende fond under Københavns Kommune, som har til formål at udvikle de rette vilkår, der kan gøre København til den bedste by i Norden at dyrke eliteidræt i. Dette skal blandt andet ske igennem et langsigtet samarbejde mellem eliteidrætten, erhvervslivet og Københavns Kommune.

Med etableringen af Team Copenhagen ønsker Københavns Kommune at anerkende et medansvar for at forbedre eliteidrættens vilkår i Danmarks hovedstad.

Sune Bjørn Larsen er trods sine 40 år stadig aktiv på øverste divisionsniveau herhjemme. CPH Bordtennis er med i medaljeslutspillet efter afslutningen på Stigadivisionen. Foto: Henrik Thorhauge Sørensen.

Sune Bjørn Larsen er trods sine 40 år stadig aktiv på øverste divisionsniveau herhjemme. CPH Bordtennis er med i medaljeslutspillet efter afslutningen på Stigadivisionen.
Foto: Henrik Thorhauge Sørensen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top