Udsigt til god start på årets boligsalg
Målt på antallet af fremvisninger blev 2015 bedste år på boligmarkedet siden krisen

Et dugfrisk fremvisningsindeks fra Home og Danske Bank tyder på en god start for boligsalget i år. Køberne er fortsat på trapperne.
Homes fremvisningsindeks, der måler udviklingen i antallet af fremvisninger hos Home, viser nemlig, at antallet af fremviste huse og ejerlejligheder steg med hhv. 1,8 % og 2,4 % fra november til december. Aktiviteten på boligmarkedet er alt i alt begyndt at stige mod slutningen af året, efter vi så et kraftigt fald i løbet af sommeren.
Målt på antallet af fremvisninger blev 2015 det bedste år på boligmarkedet siden krisen.
-Det tegner godt for salget de kommende måneder og tyder sammen med en stigende forbrugertillid på en god start på boligsalget i 2016, siger Martin Porsmose -indehaver af home Brønshøj.
Hos Danske Bank forventer økonom Mikael Olai Milhøj, at det stigende antal fremvisninger sidst på året kaster flere handler af sig den kommende tid, fordi ”der typisk er en forsinkelse mellem fremvisninger og faktisk køb”.
-Det understøtter også vores forventning om, at boligpriserne vil fortsætte med at stige i år, siger Mikael Olai Milhøj.
Danske Bank-økonomen tolker fremgangen i fremvisninger – efter dykket over sommeren – som et tegn på, at boligkøberne nok har skullet vænne sig til, at renterne måske ikke kommer ned på de samme lave niveauer igen som i foråret, men at renteniveauet fortsat er utroligt lavt.

1 kommentar om “Udsigt til god start på årets boligsalg”

  1. Der er godt nok kommet gang i 2016. Det er meget at lave som mægler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top