Stolt rektor ønsker godt nytår
IMG_3571.jpg
Efterslægten fylder rundt den 4. marts – 230 år – og det vil naturligvis ikke blive forbigået i tavshed. Foto: ef
2016 bliver det første år siden 2010, hvor HF-Centret Efterslægten ikke vil være præget af ny- eller ombygninger

Men én ting er nye, flotte bygninger, noget andet er det, som Efterslægten udretter i bygningerne. Det, siger tænketanken DEA, gør HF og Efterslægten bedst af alle de gymnasiale uddannelser.

De sidste fem år har stået i byggeriets tegn på Efterslægten, der har ligget på toppen af Bellahøj siden 1940, først som kommunalt gymnasium, og siden 2005 som selvejende institution. Der var dengang et voldsomt behov for renovering og fornyelse. – Heldigvis blev vores bygninger opført lige inden besættelsens vare- og materialeknaphed satte ind – ellers ville vinduerne sikkert for længst være faldet ud. Men det var solide materialer, ja, vinduesrammerne var fx lavet af godt teaktræ, så heldigvis stod bygningerne da nogenlunde intakt, da vi gik i gang med selv at renovere og bygge til, fortæller rektor Anne Frausing. – Og vi havde i den grad brug for mere plads, tilføjer hun, da der i løbet af ganske få år skete en fordobling af antallet af både kursister og personale.

Nobis – et topmoderne idrætshus

– Vores to gamle gymnastiksale var om muligt endnu mere slidte end resten af huset, og i stedet for at renovere dem, besluttede vi os for at bygge vores nye, store og topmoderne idrætshus, Nobis. I 2013 kunne vi tage Nobis i brug, og idrætshuset danner nu rammen om idrætsundervisning, fitnesscenter og dansesal, og vi har fået faciliteter, som ligger helt i toppen inden for dansk skolebyggeri. Dette nyder også nogle af de københavnske sportsklubber godt af, fortæller Anne Frausing.
– I de to gamle gymnastiksale kunne vi i slutningen af oktober 2015 indvie vores nye faciliteter i de gamle gymnastiksale med bl.a. seks nye undervisningslokaler og ikke mindst en studiesal med bibliotek og en markant rotunde og gode arbejdsnicher. Takket være en donation på 10 mio. kr. fra A. P. Møller Fonden kunne vi gennemføre vores projekt med de bedste materialer og de mange spændende detaljer.

Succes med HF

Endnu engang kan Efterslægten se tilbage på et år med markante resultater med en rekord stor søgning til 2-årig hf, og der blev for første gang oprettet 9 1. hf-klasser. Sommeren bød på en rekordårgang med i alt 263 studenter – og de klarede sig rigtigt godt med et samlet eksamensgennemsnit på 7,0.
Hermed ligger Efterslægten også på linje med de seneste nye resultater fra tænketanken DEA, som viser at hf har størst succes med at få ikke blot kursister fra uddannelsesfremmede hjem succesfuldt frem til deres studentereksamen, men også elever, hvis forældre har mellemlange og lange videregående uddannelser. Hf er således et godt tilbud til mange forskellige typer unge og ældre.

IMG_1093

– Vi er glade for stadig og i årene fremover at kunne give beboerne i vores lokalområde det gode tilbud om en seriøs og målrettet uddannelse af høj kvalitet, men også efterhånden nogle flotte indslag i vores allesammens bybillede. Rigtig godt nytår til alle, lyder det fra rektor Anne Frausing. Foto: Efterslægten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top