Pantholderne breder sig – også til Brønshøj
De 25 pantholdere, der tidligere på året blev sat op i indre København, har vist sig at være så stor en succes, at der nu bliver sat yderligere 500 op. Det er københavnerne selv, der via Facebook har peget på, hvor de synes, pantholderne skal være. De første 25 pantholdere blev sidste sommer sat op […]

De 25 pantholdere, der tidligere på året blev sat op i indre København, har vist sig at være så stor en succes, at der nu bliver sat yderligere 500 op. Det er københavnerne selv, der via Facebook har peget på, hvor de synes, pantholderne skal være.
De første 25 pantholdere blev sidste sommer sat op omkring Hovedbanegården, på Halmtorvet og langs Sønder Boulevard som et forsøg. Tilbagemeldingerne var positive, og derfor bliver 500 pantholdere nu spredt ud over samtlige af Københavns bydele. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) ser frem til at få bredt ordningen ud til resten af byen også til Brønshøj Torv.
– Det er bestemt ikke kun på Vesterbro, at pantflasker er endt i skraldespanden, og derfor er det rigtig godt, at pantholderne nu spreder sig til resten af byen. Det samme vidner de mange tilbagemeldinger, vi har modtaget, jo også om. Pantholderne er lette at bruge, og københavnerne er klar til at tage dem til sig til gavn for miljøet, pantsamlerne og renhold af København, siger Morten Kabell.
Som et ekstra kuriosum har pantholderne ikke alene spredt sig i København men også til det danske sprog.
Dansk Sprognævn har nemlig optaget ordet pantholder i Sprognævnets nyordsbog over ord og udtryk, der er opstået i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top