Ønsker seniorbofællesskaber i Bystævneparken
Bystævneparken.jpg
Bystævneparken i dag set mod nord. Her er store planer for nybyggeri - og måske en sporvogn om 10 år. Foto: Christian Ove Carlsson
Brønshøj-Husum Lokaludvalg ønsker attraktive bofællesskaber for seniorer i det kommende boligbyggeri i Bystævneparken

Som led i Tingbjerg-Husum Byudviklingsstrategi skal forvaltningen nu i gang med forarbejdet til en lokalplan for bl.a. Bystævneparken. Den politisk besluttede Helhedsplan Bystævneparken indeholder følgende funktioner: Plejeboliger til ældre, socialpsykiatrisk center og ungdomsboliger, private familieboliger og øvrige faciliteter fx dagsinstitution, aktivitetstilbud, storkøkken. Planen betyder, at næsten hele den nuværende bebyggelse skal rives ned.
Som supplement hertil foreslår Lokaludvalget, at der også skabes mulighed for, at arealet kan rumme etableringen af attraktive seniorbofællesskaber. Lokaludvalget har tidligere ved forskellige lejligheder fremsat ønsket om attraktive boliger til seniorer blandt andet i høringssvaret til kommunens ældrepolitik ’Lev Stærkt – hele livet’ samt i Lokaludvalgets netop vedtagne aktuelle arbejdsplan for 2016.

Boliger og fællesskabstanken

Lokaludvalget har på sit møde i december vedtaget en udtalelse om seniorboliger, som er stilet til Teknik- og Miljøforvaltningen, som input til det forestående arbejde med lokalplanen.
– I mange af bydelens villaer bor seniorer, for hvem det kunne være attraktivt at flytte til noget nyt, velfungerende byggeri, som er bygget op om fællesskabstanken. Derved vil større rummelige villaer blive frigjort til nye københavnerfamilier. Bystævneparken med naturskønne omgivelser og de andre planlagte funktioner kunne udgøre en god ramme for et seniorbofællesskab, siger næstformanden for Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Hans S. Christensen. Han tilføjer, at Lokaludvalget gerne vil undersøge, om der kan skabes en interessegruppe blandt borgerne og i givet fald understøtte gruppen, som kunne være med til at udforme projektet.

– Interesserede borgere kan allerede nu henvende sig til Lokaludvalgets sekretariat i EnergiCenter Voldparken og være med til at præge udviklingen, slutter Hans S. Christensen.

1 kommentar om “Ønsker seniorbofællesskaber i Bystævneparken”

 1. Annelise & Jørn Knudsen siger:

  Til Lokaludvalgets sekretariat
  Vi har læst artiklen om seniorbofællesskaber i Brønshøj-Husum Avis. Det lyder godt, og vi er interesseret i at høre nærmere. Vi har boet i området (Tingbjerg) i mange år og er flittige brugere af mosen og volden.
  På vores ældre dage vil vi gerne have lidt fred og ro omkring os, så derfor er dette måske en mulighed.
  Med venlig hilsen
  Annelise og Jørn Knudsen
  Terrasserne 17 st.tv.
  2700 Brønshøj
  38800751/29458051

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top