Nu uddeler politiet nummerpladebøder
Det er slut med de venlige henstillinger, oplyser Færdselspolitiet

Bliver man standset, og har man endnu ikke fået ordnet sine nummerplader, kan man regne med en bøde på 1.000 kr.
Kravet om at bilister skal tyverisikre deres nummerplader trådte i kraft den 15. november sidste år. Indtil videre har færdselspolitiet i hovedstaden blot venligt bedt bilister om at få fastspændt deres nummerplader uden, at det har kostet noget.
Men nu er ‘hvedebrødsdagene’ overstået.
Fremover vil Københavns Færdselspoliti kvittere med en bøde på 1.000 kr., når de standser bilister i trafikken uden korrekt fastspændte nummerplader.

‘Folk har haft tid nok’
-Efter den 15. november har vi primært informeret om de nye regler, når vi har mødt bilister uden tyverisikrede nummerplader. For langt de fleste har det blot været en forglemmelse. Men nu har folk haft lang nok tid til at få sikret deres plader. Nu er tiden moden til, at vi skrider ind og uddeler en bøde, hvis pladerne ikke er tyverisikrede, siger Michael Kristiansen, politiinspektør i Københavns Færdselspoliti.

Op mod 300.000 risikerer bøde
Før jul viste en undersøgelse fra Applus Bilsyn, at omkring 300.000 bilister endnu ikke havde fået sat nummerpladerne ordentlig fast. I en opfølgende rundspørge for nylig svarede hver anden bilsagkyndig hos Applus Bilsyn, at ‘hver tiende’ kunde manglede at sikre nummerpladerne.

Bilsyn betinges af godkendte nummerplader
-Vores synsmedarbejdere hjælper selvfølgelig alle bilister, som ikke har sikret nummerpladerne endnu, med at få løst problemet. På den måde slipper de for en eventuel bøde. De fleste bilister lader en af vores synsmedarbejdere fastspænde nummerpladerne, men vi har også mange, som køber en gør-det-selv-løsning. De fleste bliver imidlertid overraskede over, at vi kun kan godkende en bil til bilsyn betinget af, at nummerpladerne er i orden, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top