Kulinariske aftener i Pilehuset
Demenscentret Pilehuset i Bystævneparken og Alzheimerforeningen har i løbet af efteråret afholdt madlavningshold for mennesker med demens og deres pårørende, og der er blevet kokkereret til den store guldmedalje

Det vigtigste har dog været, at det har været hyggeligt for deltagerne at mødes omkring den fælles madlavning. Holdet har i efteråret bestået af tre par, som alle har været så glade for det, at de gerne vil fortsætte på holdet, når der startes igen i foråret. Madholdet er for deltagere i de tidligere stadier af demenssygdommen.
– Vi starter et madlavningshold op i februar igen, fordi holdet var til stor glæde for deltagerne. Vi kunne godt tænke os flere deltagere, da det giver en god dynamik og nogle gode samtaler, når der er 5-6 par, siger demenscenterforstander Charlotte Agger.

Sven nyder det sociale samvær
– Det har haft stor betydning for mig og min mand, at kunne komme til ”mad med andre”. For mig har det betydet, at jeg kan snakke med andre pårørende, og min mand har hygget sig i selskab med de dygtige medarbejdere og de madkloge frivillige fra ernæringsuddannelsen, siger Hanne Petersen, som er gift med Sven. – Sven har ellers tidligere ikke været så vild med at lave mad, men han har fået mere blod på tanden efter madholdet er startet – og så nyder han det sociale med de andre på holdet, tilføjer hun.

Også et tilbud for pårørende
Det er frivillige studerende fra ernæringsuddannelsen som lægger menuen og hjælper til med madlavningen. De studerende har god indsigt i hvordan man sammensætter en interessant menu, og de er også gode til at hjælpe til under vejs. Ud over de frivillige er der også to fastansatte medarbejdere fra Pilehuset, som hjælper til med mad og snak.
Pårørende har også mulighed for at mødes med de andre pårørende, for at vende det de går og tænker på. Madholdet sluttes af med at alle deltagerne sidder sammen og spiser den lækre mad.
Første gang for forårsholdet er torsdag den 11. februar, kl. 16-19 i Demenscentret Pilehuset i Bystævneparken 25 st., og der kokkereres over fire hverdagsaftener i foråret.
Alle der har interesse i at deltage eller høre mere om arrangementet kan ringe eller skrive til Katrine van den Bos fra Alzheimerforeningen på tlf. 39 40 04 88.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top