HSK rykker op i Svømmeligaen
HSK-rykker-op-i-Svømmeligaen.jpg
HSKs glade svømmere er tilbage blandt Danmarks bedste svømmeklubber efter at have vundet 1. division før jul. Foto: Privat.
Hovedstadens Svømmeklub vandt 1. division umiddelbart før jul og skal nu igen dyste mod landets stærkeste klubber

DM for hold blev afviklet over to dage i Farum Svømmehal, hvor otte hold i 1. division kæmpede for oprykning eller for at undgå nedrykning. Fra start lagde HSK-svømmerne sig i front og holdt placeringen som nr. 1 hele stævnet igennem. Der var mere end 2.500 point ned til AGF på 2. pladsen og 4.000 point til Farum på 3. pladsen.

Det har været et eftertragtet mål for HSK i flere år at rykke tilbage i Svømmeligaen. HSK blev – på grund af uoverensstemmelser i et startfællesskab – tvangsnedrykket til 4. division og har siden 2012 i en ubrudt række svømmet sig tilbage blandt landets bedste klubber.

Der var traditionen tro meget drama og spænding undervejs i stævnet, der afvikles i et hurtigt tempo i et inferno af musik og larm. Svømmerne kan i de stemningsmættede rammer komme til at lave fejl. Klubben blev dobbelthårdt ramt i de to sidste holdkapper, hvor både herre- og dameholdet blev diskvalificeret. Men alligevel blev 1. pladsen ikke for alvor truet.

En tilfreds trænerduoen på 1. holdet – elitetræner Olaf Wildeboer og cheftræner Øyvind Røsland – sagde samstemmende: – Hele holdet har virkelig præsteret helt i top. Vi havde modgang undervejs med nogle ærgerlige diskvalifikationer og et par sygdomsramte svømmere, men resten af holdet løftede sig og de svømmede en for os bemærkelsesværdig suveræn oprykning i hus.

Eftersom DM for hold svømmes ved at omregne tiderne til point, kan pointene sammenlignes divisionerne imellem. Her viser slutopgørelsen, at HSKs pointhøst ville have rakt til en syvendeplads blandt de ni hold i Svømmeligaen. Dermed bliver det spændende næste år at se, hvordan holdet klarer sig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top