Her har børnene indflydelse på deres boligområde
Børnebestyrelse-05-03-16.jpg
Til dagens møde er Sagad, Luqman, Zahra, Haura, Fida, Jallal og Annas dukket op. De er alle i alderen fra 11-13 år og bor alle i Husumgård og er med til at præge deres boligforening og de tiltag der skal laves i området. Sanna er på besøg mens Thomas og Lone til dagligt arbejder i den boligsociale helhedsplan Husum for Alle. Foto: Kaj Bonne
Børnebestyrelsen bliver taget med på råd

Snakken går heftigt hen over spisebordet i fsb Husumgårds mødelokale. I dag er der mødt 7 ud af 9 medlemmer op til bestyrelsesmøde, som afholdes 1-2 gange om måneden.

Børnebestyrelsen er i fuld gang med at tale om, hvad der foregår i deres lokalområde. Det er første gang de er samlet efter jul og samtalen går blandt andet på den 18-årige mand, der blev skudt og dræbt i Husum før jul. Kultur- og fritidskoordinator Lone Holm Clausen bryder ind og spørger, om det er noget børnene har behov for at tale om, men det virker som om, at børnene allerede har fået det diskuteret det med de voksne.

På dagens møde er det blandt andet tryghed, der er på tapetet Sanna, der er konsulent i Red Barnet, er på besøg for at guide børnene, så de kan udarbejde et tryghedslandskab over deres boligområde.

-Der skal laves en helhedsplan over, hvordan vi forbedre udendørs arealerne og gøre det sjovt at bo i Husum. Børnene skal derefter bygge deres område op i LEGO klodser. Det skal medvirke til, at de bliver meget mere bevidste om deres boligområde, fortæller Lone inden de syv bestyrelsesmedlemmer og de voksne går på opdagelse udenfor og giver smileys over området.

-Det er rigtig sjovt at være med i børnebestyrelsen. Det er være med til at gøre det rart at bo her betyder rigtig meget, fortæller 11-årige Annas.

Også Fida og Jallal har gjort deres tanker om tryghed.

-Det er ret uhyggeligt nede ved boldburet. Der er ingen lys, og så skal man gå et stykke i mørke. Det kan vi ikke lide, så derfor får det område en sur smiley, fortæller drengene.

Børnene skal i næste uge præsentere, hvad de har fundet frem til ved et åbent hus arrangement for en ny fysisk helhedsplan som laves for to boligafdelinger på Gadelandet, hvor de bor.

Børnebestyrelse 07 03-16

Børnebestyrelsen går engagerede rundt i mørket og giver evaluering på hvor der er trygt og hvor der er utrygt at færdes. Foto. Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top