Her er hundene velkomne
Der bliver trukket ekstra i hundesnoren, når hundeejerne kommer fobi på hjørnet af Brønshøjvej og Krabbesholmvej. Her ligger BARFshoppen, hvor ejerne Bettina Rehné og Erik Jensen altid klar med en godbid til menneskets bedste ven

Butikken er blevet lys og hvid. På væggene er der hylder med hummerguffere, kaninterninger og frysetørret kød fra Easybarf-serien. På gulvet står der tre store frysemontrerne, hvor der ligger alt fra frosset laks, kængurukød til kalkunhalse og kødben – alt sammen mad til hunde og katte.
Ægteparret Bettina og Erik er rigtig hundemennesker, og de overtog den 28. oktober forretningen på Brønshøjvej 9. De var selv kunder i forretningen hos den forrige ejer Lars Stærk Madsen, som solgte dem den hundefoder, der kom til at give deres Curly Coated Retriever et bedre liv.

Hunde spiser kun kød og ben
-Vi havde en ældre hund, og vi var ret sikre på, at hun ikke havde langt igen. Hun havde svært ved at holde vægten og havde gigt. Men så begyndte vi at fodre hende med BARF, som står for Biologisk Passende Rå Føde. Lars Stærke Madsen har udviklet foderet Easybarf efter at have studeret ulve i Canada. Studier af ulve og i særdeleshed deres ernæringsmønster viser, at det er her vi skal søge sandheden om den rigtige måde at fodre vore hunde på, fortæller Erik, der efter at have ændret sin hunds foder til Easybarf, fik en meget gladere hund, der ikke længere var gigtplaget.
Det at fodre sine hunde med BARF er ud fra den teori, at hunde stammer fra ulve. De spiser kød og ben, og det er deres tarmsystem indrettet til. Ulve spiser ikke bær, korn, rødder, roer eller bark. Eneste anden indtag er byttedyrenes maveindhold, hvor en bakterie har omdannet cellevæggenes cellulose til glukose, og derved kan ulvene optage de nødvendige vitamin- og mineralkomplekser.

Bedre fordøjelse
-Mange hunde er faktisk underernærede, fordi de ikke får den passende mængde kød i deres foder. Mange giver deres hunde grøntsager og mad, der har været opvarmet. Men det kan hundene ikke optage. Det ryger lige igennem. Man må ikke give hunde stegt kylling med ben, men man må gerne give sin hund en rå kylling. De ben er nemlig bløde, siger Erik, der har en baggrund som sygeplejerske og derfor har en ret stor viden på området.
Bettina tilføjer endvidere, at hundenes efterladenskaber også ser helt anderledes ud, når de får BARF.
– Vi oplever at folk kommer med deres hunde, fordi de har allergi på grund af tilsætningsstofferne i foderet. Hvis man kigger på en varedeklaration på hundemand, så er der tilsat alt fra stivelse til smagsstoffer – det har hunde ikke brug for, fortæller Bettina, der grinende tilføjer, at det ikke kun er på hundens humør, at man kan se, den får BARF.
-Det kan man så sandelig også se på dens afføring. De fleste hundelorte er kæmpe store, men en hund der får Barf lægger ikke særlig meget. Det der kommer der, er helt tørt og meget småt – noget man lige kan sparke til.
Vi anbefaler at hundene får BARF fem gange om uge. På sjettedagen er det bendag, og den sidste dag i ugen er det faste, fortæller parret, der har Baft til både store og små hunde og også til katte.
Man kan købe foderet som tørt eller vådt og man kan også gå på hjemmesiden barfshoppen.dk og bestille eller følge BARFshoppen på facebook.

1 kommentar om “Her er hundene velkomne”

  1. Pia Andersen siger:

    Må man så give sin hun rå kylling overlår???
    Vi har en cocker spaniel på 11 år. Han er nu ok ernærings mæssigt. Tror jeg. Men jeg vil da gerne forkæle ham lidt med rå kylling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top