God skakstart af Brønshøj
Skakforeningen har vundet sine første tre kampe og ligger på andenpladsen i ligaen

Brønshøj Skak Forening har de seneste år tilhørt den absolutte top herhjemme. Og den status ser klubben ud til at holde også i denne sæson. Efter de første tre runder i Xtracon Skakligaen er BSF placeret andenpladsen. Førstepladsen indtages af Skakklubben Philidor, og det er ingen sensation. Klubben har de sidste fem år været Danmarks absolut stærkeste skakklub, men man blev efter stiftelsen nødt til at starte i den københavnske 1. række. Efter fire suveræne oprykninger i træk er man nu oppe i skakligaen.

Internationale ambitioner

Philidors stifter Jan Andersen har ikke lagt skjul på klubbens internationale ambitioner i Europa Cup’en. Derfor har man i årevis haft adskillige udenlandske stormestre spillende på holdet. I år er fem stormestre tilmeldt den ordinære holdopstilling. Selv ikke med sine to stormestre på holdet – Tiger Hillarp-Persson og Carsten Høi – kan BSF ikke mønstre samme styrke.

Brønshøj er dog fulgt lige i hælene på Philidor. Begge klubber har vundet deres første tre kampe, men Philidor har et forspring på 3½ point – 19½ kontra 16.

Brønshøjs topbrætter har generelt gjort det godt. Topscorere på holdet er foreløbig Carsten Høi og Nicolaj L. Palm, der begge har scoret 2½ point.

Til den kommende dobbeltrunde med 4. og 5. runde, der spilles i Kulturværkstedet i Hillerød i weekenden 9. og 10. januar, møder Brønshøj først Jetsmark, og derefter Philidor. Det bliver spændende at se, hvor mange udenlandske stormestre Philidor henter hjem til dette topopgør.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top