Fokus på ensomhed
IMG_1551.jpg
Ernst E. Sørensen, formand for Lokaludvalgets Social- og Sundhedsudvalg. Foto: ef
Lokaludvalget indbyder til åbent møde den 4. februar, kl. 17 i Kulturhuset Pilegården om ensomhed

Brønshøj-Husum Lokaludvalg har valgt at sætte fokus på ensomhed i bydelen, og på om Lokaludvalget kan tage initiativer, der måske kan hjælpe borgere, der er ensomme.

Det er Lokaludvalgets Social- og Sundhedsudvalg, der har taget initiativ til, at der nu afholdes et åbent møde for alle interesserede.

Mødet afholdes torsdag den 4. februar, kl. 17-19 i Kulturhuset Pilegården med oplæg og debat.

– Målgruppen er ikke kun ældre men alle med problemer omkring ensomhed. Vi ønsker at skabe opmærksomhed på problematikken om ensomhed, og høre forskellige synsvinkler på emnet, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Ernst E. Sørensen.

Oplæg og debat

På mødet vil der komme korte oplæg fra blandt andet Ingrid Branner fra Ældresagen og fra den lokale forening Socialt Fællesskab af 2008 samt fra projektet “Mød andre”.

Sidstnævnte er et projekt fra Ældresagen i Brønshøj-Husum og Vanløse.

Endvidere deltager Lisette Willeforte fra Livsbanen, og inden debatten kommer et lidt længere indlæg fra Forebyggelsescentret i Brønshøj-Husum/Vanløse Sundhedshus om, hvad man fra Sundhedshusets side og kommunal side gør i bydelen.

– Der kommer måske ikke så mange til mødet, som selv er tynget af ensomhed, men vi håber at kunne bidrage til at sætte fokus på ensomheden, som er en stor byrde for mange, siger Ernst E. Sørensen. – Vi vil også gerne drøfte, om det der gøres er godt nok, eller om det kan gøres bedre, og om Lokaludvalget kan gøre en indsats, tilføjer han.

– Umiddelbart mener jeg, at det især handler om at styrke sit netværk og styrke sine familiemæssige relationer, hvis man vil undgå at være ensom. Men det er også vigtigt, at have kendskab til de muligheder, der er for aktiviteter og samvær med andre, slutter Ernst E. Sørensen og udtrykker et ønske om at så mange som muligt deltager i mødet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top