Et godt år i Brønshøj-Husum
2015 har været et rigtigt godt år i vores kvarter. Kriminaliteten, trygheden og beskæftigelsen går stadig den rigtige vej

2015 har været et rigtigt godt år i vores kvarter. Kriminaliteten, trygheden og beskæftigelsen går stadig den rigtige vej. Det er der mange grunde til. Jeg tror en af de vigtigste er, at vi interesserer os for hinanden og tager ansvar for vores bydel. Det var der flere gode eksempler på i 2015.

Nogle af dem, jeg selv oplevede og tænker tilbage på med taknemmelighed og glæde, er Tingbjerg Challenge, Mosetræffet og cykelløbet Træd Til. De er gode eksempler på, hvordan lokalt engagement bliver til fælles oplevelser for flere tusind mennesker.

Mange af vores gode lokale projekter udspringer fra Energicenter Voldparken. Her knokler hundreder af frivillige med at styrke sammenholdet og sikre, at alle får mulighed for at være med. Energicentret og de frivillige omkring det har betydet fantastisk meget for vores kvarters udvikling. Tusind tak for det!

Et helt aktuelt eksempel på, at borgere i vores kvarter engagerer sig og tager ansvar, er et nyt projekt, der skal øge trygheden i Bellahøj. Projektet hedder “Sammen om Bellahøj”, og det er startet af en gruppe borgere, som i samarbejde med kommunen har skaffet knap to mio. kr. fra Udlændinge, integrations og boligministeriet.

Pengene skal gå til at øge trygheden og styrke sammenholdet. Målet er blandt andet, at færre børn og unge begår kriminalitet og hærværk, at flere unge får fritidsjob, og at skolefraværet falder.

Samarbejdet mellem kommunen og Bellahøjs beboere er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med problemerne her i Brønshøj-Husum. Og det er et godt billede på den retning, jeg gerne vil være med til at udvikle byen i.

Tusind tak for det gode samarbejde og de gode oplevelser i 2015. Jeg glæder mig til alt det, vi skal lave sammen i 2016. Godt nytår!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top