Dorte fra Brønshøj hjælper ældre på Costa del Sol
Dan Toldshøj og hans kone, Dorte har skabt firmaet Dania Care, der tilbyder hjælp til ældre og syge landsmænd på den spanske solkyst

Dorte og Dan deles om ansvaret for firmaet Dania Care, der med adresse i Mijas Costa og i adskillige år har de taget sig af ældre, syge og nødstedte danskeres hverdagsbehov for sygepleje, hjemmehjælp, telefonisk tryghedsopkald, udlejning af hjælpemidler, indkøb og madlavning.
– I dag gælder det dog i højere grad ejendomsservice, hvor vi holder øje med folks hjem, mens de er bortrejst. Og udlejer og rengører huse eller lejligheder, når ejerne tilbringer somrene i hjemlandet, fortæller parret, der netop nu har så meget at se til i det nærliggende Marbella, at Dan overskrider vores aftale med noget nær en time.
– Heldigvis har vi et mere afslappet forhold til klokkeslæt i Spanien. Så jeg kommer aldrig for sent – jeg kommer bare senere, griner Dan og kigger på Dorte, hvis skæve smil antyder, at hun som mødte Dan, mens de begge arbejdede i hjemmeplejen i Brønshøj.
Dan arbejdede nogle år som gruppeleder inden for psykiatrien i Gladsaxe Kommune men havde drømmen om at flytte sydpå sammen med Dorte for at starte deres eget firma.
-Dog først efter at have undersøgt markedet hernede og opdaget, at skønt her bor omkring 30.000 danskere, var der kun et enkelt dansktalende tilbud om hjemmehjælp. Så jeg ringede Dorte op og spurgte, om hun var med på, at vi sammen startede på en frisk – I Spanien.
13 måneder senere åbnede vi så Dania Care. Først i en lille lejlighed i Torreblanca, hvorfra vi efter en måned flyttede til den lille by Alhaurin el Grande midtvejs mellem Málaga og Marbella, hvor langt de fleste danskere bor. Og nu holder vi så til så langt ude i pereferien af Mijas Costa, at vi næsten ikke engang selv kan hitte hjem uden gps’en. Men heldigvis kan kunderne finde os, fortæller Dorte, der i dag er glad for sit liv i Spanien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top