Den nye virkelighed
Så er vi nået til vejs ende på et år, der på alle måder har været et politisk hektisk år

Så er vi nået til vejs ende på et år, der på alle måder har været et politisk hektisk år. Vi var igennem en valgkamp og et valg, der betød, at jeg blev valgt ind i Folketinget, men som for Socialdemokraterne betød, at vi – selvom vi gik frem – desværre måtte opgive regeringsmagten. Siden har vi brugt mange kræfter på at tage ansvar, mens der har været kaos i den borgerlige blok. Vi har givet konstruktivt modspil, når der har været brug for det – senest ift. den del af finanslovsaftalen, hvor DF gik med til at skære på de svageste pensionisters boligstøtte. Desværre befinder vi os med Lars Løkke som statsminister og DF som største parti i den blå blok i en ny virkelighed, hvor billigere biler er vigtigere end billige boliger til helt almindelige københavnere.

2015 har i særdeleshed også været præget af den intense flygtningestrøm. Voksne og børn er på flugt fra krig og ødelæggelse i håbet om at finde ro og tryghed. Realiteten er desværre, at strømningerne vil fortsætte i det nye år. Derfor skal der træffes svære beslutninger for at sikre, at Danmark kan følge med. Men at foreslå symbolpolitiske stramninger, som fratagelse af flygtninges vielsesringe, er dybt usympatisk. Det er vigtigt, at vi behandler mennesker, som søger asyl i Danmark, ordentligt. Som kære Svend Auken sagde – Vi må aldrig glemme vores medmenneskelighed. Denne medmenneskelighed håber jeg, at se mere til i 2016.
Jeg ønsker jer alle et fantastisk, lykkebringende nytår.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top