De hjemløse kunne sove trygt i Tingbjerg
I weekenden var der masser af aktivitet udenfor Terrasserne 40. Her er ungdomsklubben indtil videre omdannet til et nødherberg for hjemløse

Den bidende frost fik i fredags Journalist Signe Wenneberg og den lokal ildsjæl Sheikh Saleem til at tænke over, hvordan Københavns mange hjemløse kunne overleve weekenden. Ideen til at gøre noget blev postet på facebook og i huj og hast blev der indrettet et nødherberg i ungdomsklubben i Tingbjerg.
Lørdag aften er der heftig aktivitet i ungdomsklubben. Der bliver taget imod hjemløse, som får anvist en soveplads og en pose med grej til personlig hygiejne. I køkkenet er flere frivillige ved at tilberede varmt mad. Et par drenge er i gang med at vaske gulve, mens nogen bare hænger ud. Overalt er der brød, hjemmebag, drikkevarer, dåser, frugt mm – alt sammen noget som er blevet doneret af folk, som gerne vil støtte formålet – også den lokale købmand Bent Kristensen har været gavmild med mad.
I en af stuerne bliver den indbragte tøj lagt sammen og lagt i bunker. En hjemløs er ved at prøve en varm sweater mens en anden søger efter vinterstøvler, der passer.
Glæden hos både de hjemløse og de frivillige er nem at spore, og energien er høj, selvom flere af de frivillige har været på et helt døgn uden at sove.
Også Sheikh har været på benene i over 24 timer, men glæden over at kunne hjælpe overvinder trætheden.
-Signe ringede til mig, og sagde: ”Folk fryser, vi måtte gøre noget”. Og jeg har det sådan, at man skal handle – ikke bare snakke om det, fortæller Sheikh, der hurtigt tog kontakt til de unge i ungdomsklubben for at høre, om de var med på, at deres lokaler blev brugt som nødherberg.
-Det var de heldigvis, fortæller Sheikh, samtidig med at han bliver ringet op af én, der gerne vil donere mere mad og tøj.
Gavmildheden er enorm og folk står virkelig sammen om at hjælpe, fortæller Sheikh, og tilføjer at folk kommer fra både Nordsjælland og Sydsjælland for at hjælpe. Også Hjemmeværnet er dukket op for at tilbyde at køre, hvor der måtte være brug for det.
-I aften er der kommet 17 hjemløse, og vi ved, der er flere på vej. Det rygtes heldigvis hurtigt. De fleste er udenlandske. Flest fra Rumænien og folk fra Nordafrika. Der har også været en kvinde imellem. Hun var lykkelig for, at vi kunne give hende en bh. Det er dejligt at kunne se dem smile, siger Sheikh, der synes at det er helt horribelt, at hjemløse bliver glemt i forhold til flygtningene.
Sheikh håber, at man kan opretholde nødherberget i Tingbjerg vinteren over, og han går nu i gang med at finde ud af, hvordan og om det kan lade sige gøre.

Se flere billeder her: Fotograf Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top