Vandtårnet fik lys på
Trods stormens rasen havde mange Brønshøj-Husum borgere alligevel valgt at støtte op om den nye tradition, der fik sin debut sidste jul - nemlig julens indtog i det gamle vandtårn

Fra frokosttid kunne man i Rytterskolen møde spejderne fra Bellahøj 21st Barking, der havde disket op med æbleskiver og gløgg, og inde i skolestuen kunne man slutte sig til kunstner Susse Volanders genbrugs juledekorationsværksted. Her var det kun fantasien, der satte sine begrænsninger.
-Den første time var der ingen børn, men så myldrede de ind, fortalte Susse, der havde været ude at finde sjove ting, som børnene kunne bruge i deres dekorationer. Men der var også de helt traditionelle ting som kugler, kogler og bånd, som man kunne sætte i sin dekoration.
Én pige havde lavet en hel lyserød dekoration med lidt gran, mens én dreng havde kastet sig over lys, gran og ildsprudlende drager.
Udenfor var spejderne gået i gang med at tænde faklerne. Det var lidt at et vovestykke, og man skulle passe på ikke at få brændt håret af og få huller i jakken af de vildfarne gløder.
Men alle blev dog sikkert eskorteret af Streetparaden med jazzmusik fra Brønshøj Torv og til vandtårnet, hvor der var stillet telt op med varm chokolade og nybagt kage.
Socialborgmester Jesper Christensen var dukket op for at tænde for kontakten til julelyset på vandtårnet og som det første, takkede han de lokale for deres engagement i et af bydelens vartegn.
-Da jeg var lille, tænkte jeg ofte over, hvad det var for et tårn – det lignede jo en ridderborg, sagde Jesper Christensen i sin tale.
-Når det ikke længere skal bruges til det oprindelige formål, så er det jo spændende hvad det så kan bruges til, fortsatte han og tilføjede at vandtårnet er en vigtig ressource for Brønshøj-Husum.
Under arrangementet delte Lis Søkvist, der er bydelens ukuelige ”Grand Old Lady”, sedler ud, hvor man kunne skrive sit juleønske for, hvad vandtårnet skal bruges til.
-Jeg kunne forestille mig en restaurant på toppen og et sted til gode koncerter, fortalte Lis Søkvist, der opfordrede folk til at give deres besyv med.
Lyset blev efter nedtælling og en lille forsinkelse tændt og indenfor i vandtårnet blev der som afslutning budt på koncert.

3 kommentarer om “Vandtårnet fik lys på”

 1. finn gunst siger:

  Hej.
  Kan jeg få en mail- eller telefonkontakt til Kaj Bonne.
  Jesper Ravn har lavet en lille film fra 5.12. om tændingen af lyskæderne på vandtårnet – men savner et par fotos fra koncerterne
  mvh
  finn gunst

 2. finn gunst siger:

  Kan jeg få en telefon- eller mail kontakt til Kaj Bonne ?
  Tak
  mvh
  finn gunst

 3. Dorthe Brandborg siger:

  Hi Finn,
  Ring ind til avisen og få mail og telefonnummer. Det er ok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top