Træerne vokser ikke ind i himlen
Jazz-for-børn-01-51-15.jpg
Pludselig har jeg fået et nyt liv, som heldigvis bliver støttet op min kone Anne, som er lærer på Utterslev Skole. Foto: Kaj Bonne.
Lærer, komponist og jazzbasunist Anders Jacobsen modtog for nylig Børnejazzprisen med sit band Univers på vers ved årets store DMA jazz show

-Det er da ganske vildt at have fået Børnejazzprisen. Jeg har været nomineret før, så jeg kendte godt spændingen. Men denne gang var der en følelse af, at jeg havde en reel chance, fortæller Anders Jacobsen, der blandt andet fik prisen for sine finurlige tekster i sange som Bakterie Rumba og Rotteblues.

Anders Jacobsen har skrevet omkring 40 sange, som ligger i sangbøgerne rundt på de danske skoler.

-Jeg har altid sørget for, at det var sange med gode historier og med en morale. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke taler ned til børnene i min musik. Jeg sætter barren højt, så man skal stræbe opad for at forstå teksten, fastslår den 52-årige musiker.

 

På orlov

Fra han var 11 år har musikken haft en central rolle i hans liv, og det blev basunen og jazzen der fik den største opmærksomhed.

-Jazzen blev nok bare min musik, fortæller Anders Jacobsen, der blandt andet har spillet med i Ib Glindemans orkester i flere år. Der ud over har han drevet Utterslev Jazzcafé gennem en årrække.

Ved siden af musikken har Anders Jacobsen været folkeskolelærer i 30 år, et job som han har været rigtig glad for.

De sidste 13 år har jeg været på Utterslev Skole, men jeg har taget orlov nu. Skolereformen har ikke været god for sådan en som mig, som har skolekor og teater på skemaet. Jeg kan ikke få det til at fungere med musikken, fortæller Anders, der i 2012, sammen med kollegaen Bjarne List Nissen, fik den Gyldne Pegepind, som er en pris for at brænde for deres fag og dermed skaber begejstring og kunnen hos deres elever.

-Det ærgrer mig med den skolereform. Mange gode lærere forlader deres job, fordi det er blevet så stift, siger Anders Jacobsen og forsikrer, at det var med stor vemod, at han søgte orlov.

Lige nu går Anders Jacobsen og tænker nye ideer hjemme i villaen i Husum.

-Jeg arbejder stadigvæk med, hvad jeg ellers skal lave. En af ideerne er at tage ud som konsulent og hjælper skoler med deres musikundervisning. Jeg savner den daglige kontakt med eleverne. Det kan nemlig godt blive lidt ensomt at sidde hjemme på kontoret og booke jobs og skrive og komponere nye sange. Men hvis det skulle være – skulle det være nu. Ikke fordi træerne vokser ind i himlen, fordi jeg har fået en pris. Der skal stadigvæk arbejdes hårdt på at få spillejobs – det ikke det nemmeste job i verden. Sammen med mit band Univers på vers har jeg været ude at spille til 20 koncerter i år – bla. Copenhagen Jazzfestival. Det er en hård branche. Der bliver skåret ned på støtte til kulturen, så folk har svært ved at hyre et band som os ind med fem musikere og fem sangere, fortæller Anders Jacobsen, der har haft prominente musikere som den nu afdøde bassist Hugo Rasmussen i sit band. – Men jeg skal nok finde min vej. Heldigvis har jeg 100 procent opbakning fra min kone, Anne, fortæller Anders Jacobsen.

anders jacobsen med statuette

-Jeg er da stolt over at have vundet Børnjazzprisen 2015, fortæller Anders Jacobsen. Pressefoto.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top