Tingbjerg stadig på ”ghettolisten”
Tingbjerg-03-07-14.jpg
Foto: Kaj Bonne
En ny ghettoliste viser, at København er gået fra at have seks til tre ghettoer. Listen er problematisk og kritisabel, siger borgmester Anna Mee Allerslev

I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør udlændinge-, integrations- og boligministeren hvert år den 1. december en liste over landets ghettoområder, og på listen er stadigvæk Tingbjerg/Utterslevhuse.

Listen omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, og udarbejdes på baggrund af oplysninger om bl.a. andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse, andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer, andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse samt den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år.

Bidrager til stigmatisering af boligområder

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) udtrykker kritik af grundlaget for ghettolisten.

– Desværre må man også sige, at ghettolisten er dybt problematisk i sin udformning. For i stedet for at hjælpe så bidrager den til en stigmatisering af de områder, der får prædikatet ghetto. Derudover er grundlaget for listen alt for tilfældigt, siger Anna Mee Allerslev. – Det er kritisabelt at ghettolisten blandt andet tager udgangspunkt i, hvor mange af beboerne der har ikke-vestlig baggrund. At staten på den måde gør etnicitet til et selvstændigt problem, mener jeg er demokratisk forkasteligt. Vi ville aldrig acceptere en “problemliste”, hvor et af kriterierne er antallet af borgere fra eksempelvis Fyn, tilføjer hun.

Fakta om Tingbjerg/Utterslevhuse

Beboere: 6.709

Udenfor
arb.markedet: 29,2 %

Ikke vestlig
herkomst: 72,5 %

Kun
grundskoleudd.: 58.8 %

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top