Nye snefald slider på bilerne
Danskerne kan i de kommende dage se frem til mere frost og sne ifølge DMI. Desværre slider salt og is på vejene ekstra meget på bilerne. Skal man tage meteorologernes ord for gode varer, kommer der flere kuldegrader og tilstødende sne i den kommende tid. Danske bilister skal derfor forberede deres bil på vinteren. Biler […]

Danskerne kan i de kommende dage se frem til mere frost og sne ifølge DMI. Desværre slider salt og is på vejene ekstra meget på bilerne.
Skal man tage meteorologernes ord for gode varer, kommer der flere kuldegrader og tilstødende sne i den kommende tid. Danske bilister skal derfor forberede deres bil på vinteren.

Biler ruster i salt og sjap
Kulde, sne, is og sjap kombineret med salt slider nemlig hårdt på bilerne – særligt hvis de ikke er beskyttet mod rust, oplyser Applus Bilsyn.
-Bilers karosseri tæres som regel allerede hårdt fra november og december, når den første sne og frost sætter ind. F.eks. slider det hårdt på bilerne, når sne først smelter for senere at fryse og blive til is på vejene. Sliddet på dem og risikoen for, at bund og hulrum angribes af tæring, er langt større netop nu. Har man ikke fået bilen gjort vinterklar og f.eks. givet den rustbeskyttelse, så kan der nemt opstå rustskader i denne periode, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Forbered selv bilen
Danskerne kan imidlertid også gøre en hel del selv for at præparere bilen mod slid og rust. Det anbefales, at man vasker bilen hyppigt, helst med voks – også selvom bilen hurtigt bliver snavset igen. En ren og velplejet bil tørrer hurtigere og holder længere.
Herudover foreslår bileksperterne, at bilejere, ved risikoen for minusgrader, hyppigt tjekker op på sprinklervæske og klimaanlæggets funktion, så man altid har et klart udsyn gennem ruderne.
-Andre tjekpunkter er vinduesviskere, sneskrabere og silikonespray til gummilisterne. Vil man være på den sikre side, eller kører man uden vinterdæk, kan man medbringe en skovl og sand til at kaste under dækkene, hvis bilen skulle køre fast i sneen, siger Per V. Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top