Natteravnene inviterede den nye Tingbjerg-præst ud
Lars Anderslund fra Natteravnene i Husum Tingbjerg bød den nye præst Mette Basbøll velkommen med en rundtur i Tingbjerg ved aftentid

-Det var tanken at Mette Basbøll skulle høre om det arbejde vi laver i Husum-Tingbjerg som natteravne og så vil vi gerne vise, at vi støtter den nye præst i bydelen, fortæller Lars Anderslund, der er ansvarlig for Natteravnene i Tingbjerg, som er en satellit af afdelingen af Natteravnene i Husum.
-Jeg har boet 25 år i Tingbjerg og har brugt syv år som natteravn, fortæller Lars Anderslund, der efter en skudepisode kæmpede for at der også skulle være natteravne i Tingbjerg.
-Vi går rundt i området én gang om ugen. Det er ikke mange gange, men vi mangler ressourcer lige nu, så vi mangler mange flere frivillige – de skal bare være over 18 år, så er de velkomne til at henvende sig. Alle ansvarlige voksne med socialt overskud, der kan fremstå som gode rollemodeller er velkomne, uanset alder, køn, uddannelse, religion, politik eller etnisk baggrund, fortæller Lars Anderslund.
-Vi er ikke politi, men vi er forældrenes forlængede arm i nattelivet. Vi kan ikke bevise, hvilken indvirkning vi har, men vi kan da se, at kriminaliteten er faldende. Vi synes det er vigtigt at de unge lære os at kende og ved, hvor de kan få hjælp. Det er vigtigt, at de kommer til os, for vi går ikke ind og blander os direkte, fortæller Lars Anderslund, der er glad for at præsten sagde ja til at gå med.
-Jeg håber selvfølgelig på, at vi må få et godt forhold og samarbejde med Mette Basbøll, siger Lars Anderslund.
Natteravne-ideen er unik, idet den kan beskrives som et franchise-koncept til frivillige, som på lokalt plan ønsker at medvirke til at skabe tryghed – især for børn og unge, gennem en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse i det offentlige rum, uden fysisk indgriben. Natteravnenes blotte tilstedeværelse og konstruktive snak med børn og unge betyder ofte fald i hærværk, vold og tilsvarende på over 50 %.

Natteravnene blev stiftet i 1998, som en frivillig landsdækkende social organisation
Der er etableret 275 lokalforeninger i Danmark, Færøerne og Grønland, heraf er ca. 150 foreninger aktive pt.
Mere end 30.000 frivillige har deltaget siden starten, heraf er ca. 5.000 aktive i dag.
Natteravnene gennemfører ca. 50.000 vandringer om året.
Natteravnene færdes altid i hold på tre med deltagelse af både mænd og kvinder i de karakteristiske gule jakker.
Natteravnene er uafhængige af køn, alder, religion, politik og etnisk oprindelse.
En Natteravn deltager typisk 5 – 10 gange om året. En tur varer normalt 3 – 4 timer.
Ring til Lars Anderslund på 21605918 eller til formand for Natteravnene i Husum Aihua Yan på 22990988, hvis du kunne tænke dig at bliv natteravn.

1 kommentar om “Natteravnene inviterede den nye Tingbjerg-præst ud”

  1. Lars Anderslund siger:

    forkert telefonnummer det er 21605918

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top