Musikken fylder alt
stine-tivoligarden-med-uniform.jpg
Alt håret skal sættes op under bjørneskindshuen, så jeg ligner en dreng, fortæller Stine. Foto: Privat
Stine Spühler Riber fra Brønshøj er den første pige, der har fået lov til at trække Tivoligardens uniform på og gå med i Musikkorpsets parader

-Jeg har villet spille, så længe jeg kan huske tilbage. Jeg har slet ikke andre interesser end musik, fortæller 11-årig Stine med et smil.

I Tivoligardens Musikorps er hun den eneste pige blandt 50 drenge, men det tager hun i stiv arm.

-Det er både underligt og sjovt, at jeg er den eneste pige, men drengene er meget søde ved mig og hjælper mig, hvis jeg har brug for det. Men jeg ser da frem til, at der i løbet af et års tid komme en pige til, fortæller Stine, der elsker at gå paraderne. I sidste uge var hun inde og gå parade i Cinemaxx, da der var premiere på Star Wars.

Normalt går eleverne til undervisning på deres instrument 1-2 år, før de kommer i Musikkorpset. Der er imidlertid nogle få undtagelser, hvor en bestemt instrumentplads ikke er besat, og Musikkorpset optager en elev, der i forvejen er dygtig til at spille på netop det instrument de søger. Når en elev bliver optaget direkte i orkesteret, får de også sideløbende marchtræning for at kunne lære at marchere i takt samt forstå de forskellige kommandoer. Det kan være en stor mundfuld at skulle kunne alle disciplinerne på én gang og oveni købet spille på sit instrument samtidig, men da Stine også har en fortid i Gladsaxe Pigegarde, havde hun gode forudsætninger.

Fra hjem med klaver

Stines musikalitet kommer ikke fra fremmede. Hun kommer fra et hjem med klaver. Mor Vibeke spiller klaver, farfar spiller trompet, hendes storesøstre spiller flere instrumenter og hendes far er involveret i Gladsaxe Pigegardes bestyrelse.

Trine har hørt musik, siden hun lå i min mave, og da hun var lille, kunne hun sidde i timevis og høre musik, fortæller Vibeke, der på ingen måder har presset datteren til at spille.

Stine startede med at spille klaver, da hun var fire år, så blev guitaren tilføjet, og nu er det klarinetten, der er yndlingsinstrumentet.

-Min tid i Gladsaxe Pigegarde har jeg været glad for, men da jeg så, at man kunne blive optaget i Tivoligarden, ville jeg gerne prøve det, fortæller Stine.

Det har aldrig været tvang ville jeg gerne prøve det, fortæller Stine

Det har aldrig været tvang for Stine at skulle øve, det er hendes helt eget valg. Musikken fylder så meget i Stines liv, at fritidshjemmet er valgt fra, så hun i stedet kan komme hjem og spille.

-Der er ikke så meget tid til at tage med veninderne hjem og lege, for jeg skal jo øve, siger Stine.

-Vi har aldrig bedt Stine og at gå ind og øve. Hun gør det fuldstændigt af sig selv, indskyder Vibeke og tilføjer at hun og Karsten selvfølgelig støtter op om Stine, og at de blandt andet gør det ved at hente og bringe.

-Jeg øver klarinet en timer hver dag derhjemme, men så er jeg jo inde i Tivoli 4-6 gange om ugen, hvor jeg får eneundervisning i klarinet, går til hørelære og sammenspil. Nogle gange er jeg først hjemme sent om aftenen, fortæller Stine, der er vældig målrettet med henblik på fremtiden.

-Min store drøm er at komme på konservatoriet og derefter at spille i et symfoniorkester – det er det eneste jeg vil, fastslår hun.

stine tivoli2

-Jeg har kun spillet med i Musikkorpset i to og en halv uge, inden jeg fik lov til at gå med i paraden, fortæller Stine. Foto. Privat

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top