Københavns kirkegårde skal have mere liv
Brønshøj-Kirkegård-03-46-15.jpg
Brønshøj Kirkegaard. Foto: Kaj Bonne
Færre kistebegravelser giver plads til at københavnerne kan bruge dele af byens kirkegårde som grønne byrum, herunder Brønshøj Kirkegård

95 pct. af københavnerne vælger i dag at blive brændt og bisat i en urne. Det giver plads til andet end gravsteder på byens fem kommunale kirkegårde. Derfor har Teknik- og Miljøudvalget netop vedtaget en ny politik for udviklingen af kirkegårdene. Der er tale om en langsigtet plan frem mod 2065, da udviklingen skal respektere den tid det tager, at omlægge gravområder.

– Byens kirkegårde skal fortsat spille en vigtig rolle, når det gælder sorg. Men københavnerne efterspørger flere grønne områder, og frem mod 2025 vokser byen med 100.000 indbyggere. Derfor vil vi på lang sigt udvikle en del af vores kirkegårde til også at være grønne byrum. Omdannelsen skal respektere kirkegårdenes funktion som begravelsesplads, og derfor er de ikke tænkt som nye parker med plads til boldspil men mere som et sted, hvor københavnerne kan søge ro og fordybelse, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top