Køb gaverne uden at få stress
Med fornuftig planlægning undgår du gaveræset og kan i stedet nyde glæden ved at købe dejlige julegaver i ro og mag

Nogle formår endda at købe julegaver allerede i november. Hermed får de tid til at gå efter de rigtige tilbud, og ved i fred og ro at finde en gave hist og en gave pist, kan man sagtens nå at være færdig med indkøbene, før resten af Danmark begynder at købe julegaver.
Julegaver i massevis, som vi oplever det i dag, er af forholdsvis nyere dato, og traditionen med gaver under juletræet kendte man først til et godt stykke op i 1800-tallet. Man har dog kendt til udtrykket ”julegave” langt tilbage i tiden, og julegaverne var dengang typisk naturalier som kød, øl etc., som blev givet til tjenestefolkene.

Kan gaven byttes?
Du ved naturligvis ikke, om modtageren ønsker at bytte gaven. Købeloven ikke giver fortrydelsesret ved almindelige køb i en butik – heller ikke for julegaver. Heldigvis er der mange butikker, der både giver pengene tilbage eller bytter hele året, og endnu flere butikker gør det i forbindelse med julen. Men vær opmærksom på, om butikken giver dig ret til at levere varen tilbage og få pengene igen (fortrydelsesret), om du kun kan bytte til en anden vare (bytteret), eller om du ikke har ret til nogen af delene. Husk derfor, at det tydeligt bør fremgå af bon og/eller byttebevis, at du kan få pengene tilbage og/eller bytte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top