Juleindsamling af briller
Louis Nielsen har givet bedre syn til mere end 27.000 i Tanzania og samler nu gode genbrugsbriller ind til at fortsætte arbejdet

Louis Nielsen i Brønshøj indleder 1. december den årlige nationale indsamling af gode genbrugsbriller til optikerkædens hjælpe-projekt Giv Syn Til Tanzania. Alle, der donerer briller inden jul, har mulighed for at deltage i lodtrækningen om et par nye briller.
– På fem år har vi givet synsprøver og briller til over 27.000 tanzanianere, som ellers aldrig ville have fået den mulighed i livet. For at kunne fortsætte det arbejde er vi afhængige af at have et godt lager af gode genbrugsbriller, siger retail-chef Lene Kæmmer og tilføjer:
– Så når julepynten alligevel skal frem, håber jeg, at folk vil kigge skuffer og skabe igennem og done-re eventuelle aflagte briller i vores butik.

Bodil hjalp Juma
En af de flere tusinde, der alene i år har fået hjælp via Louis Nielsens arbejde, er 70-årige Juma Haji fra landsbyen Nungwi på Zanzibar.
Juma Haji havde aldrig haft briller før, da et hold eksperter fra Louis Nielsen besøgte hans by og målte ham til styrkerne -5.25 og -6.00, hvilket betyder, at hans afstandssyn var meget dårligt.
Det blev der vendt op og ned på med et par briller, doneret af Bodil Lykke Nielsen i Faaborg, og da Juma Haji fik brillerne på, udbrød han med et stort smil:
– Jeg kan se, som var jeg 18 år igen!
– Ved at donere gode, brugte briller til os, kan man altså være med til at ændre livet radikalt for et andet menneske. Alle, der donerer briller senest 23. december 2015 og samtidig bliver registreret som brilledonor hos os, deltager i lodtrækningen om et par nye briller, inklusiv enkelt-styrkeglas, blandt alle, der har doneret briller her i butikken, fortæller Lene Kæmmer.
Louis Nielsen har i øvrigt lavet et tracking-system på genbrugsbrillerne, der giver donorerne i Danmark en mulighed for at se billeder af dem, der modtager deres genbrugsbriller, når og hvis de finder en ny ejer.
Dette og meget mere er det muligt at læse om på projektets hjemmeside:
http://tanzania.louisnielsen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top