Jeg brænder for fodbold og for at motivere de unge
Fodbold-i-Tingbjerg-01-48-15.jpg
Fra et hold der skulle til at lukke ned, til et hold med over 20 spillere, fordelt over 10 nationaliteter, samt forskellige bopælsområder. Foto: Kaj Bonne
Pædagog og fodboldtræner Ali Mohammed har knoklet for at vende Brønshøjs U13 fodboldhold til en succes.

 Han har elsket fodbold siden han var lille, men han fik først lov til selv at spille på hold, da han kom i 8. klasse.

-Min mor var vist ret overbeskyttende. Hun kommer fra Libanon, og har oplevet mange ting, så det var skræmmende for hende, at sende mig til fodbold, fortæller Ali, der i dag har et liv fyldt af unge mennesker og fodbold.

Jeg blev uddannet til pædagog for to år siden. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg skulle uddanne mig inden for handel, men efter jeg havde været i praktik en uge i en SFO tænkte jeg: “Det her er bare mig.”

Interessen for at arbejde med børn og unge – især dem med en anden etnisk baggrund, har altid tiltalt Ali, der bor i Brønshøj.

-Det er nok fordi, det er en udsat gruppe, at den interesserer mig mest. Lige fra jeg blev færdig som pædagog tænkte jeg, at mit drømmejob var at få lov til at arbejde i Tingbjerg, men i stedet blev det Værebro, fortæller Ali, der arbejder på skovbrynet Skole.

Jeg mener, at sporten er et stort redskab i forhold til det at arbejde med unge – især oplever jeg, at fodbolden lærer de unge disciplin, fair play og respekt.

Tilbage i 2012 var der noget uro på det hold, der i dag spiller på Brønshøjs U13 hold. Det endte med, at der ikke var flere drenge tilbage på holdet.

– Min bror spillede på holdet, men synes ikke, han fik nok ud af det. Drengene faldt fra en efter en og resultaterne udeblev. Min bror blev også taget ud, fortæller Ali, der selv tog kontakt til klubben for at tilbyde sin hjælp.

– Der trængte til at komme nye øjne på, så jeg sendte klubben en mail, og fortalte om mig selv og mine ideer. Jeg kom ind til en samtale, og klubben syntes, jeg passede ind, fortæller Ali, og tilføjer at de gamle drenge kom tilbage og flere til. Jeg fik min ven Mohammed til at hjælpe mig, og vi har arbejdet med drengene både sportsligt og socialt. Vi har et hold på ca. 20 spiller, og holdet fortsætter med at vokse. I stedet for at ligge og kæmpe blandt de laveste DBU rækker, spiller holdet nu på det højeste niveau af samtlige børn-ungdomshold indenfor Brønshøj Boldklub. Holdet afsluttede efterårsturneringen i række 1, og endte på en flot 3. plads. Det mest specielle og unikke ved det her hold er ikke bare de sportslige resultater, men også den kulturelle blanding. Ikke nok med at spillerne kommer fra mere end 10 forskellige nationaliteter, så kommer drengene faktisk også fra mange forskellige boligområder. En del af drengene kom og er fra det lokale område; Tingbjerg, men nu indeholder holdet faktisk også spillere fra Værebro, Nørrebro, Husum og Herlev, fortæller Ali, der bruger minimum 10 timer om ugen på sit U13 hold

Den største udfordring har været tid. Ali arbejder rigtig meget og er også blevet spurgt, om han ville overtage et pigehold i Værebro.

-Selvom jeg får meget støtte fra min kone, så er det måske at spænde buen. Men der er en stor drivkraft i mig og det at jeg kan føle, at jeg gør en forskel og at jeg er med til at præge en kommende generation er en stor del af motivationen, fortæller 27-årige Ali.

Fodbold i Tingbjerg 03 48-15

Ali Mohammed spiller selv med, når drengene træner. Han mener, at det er vigtigt at spillerne kan se, at trænerne selv kan lave de samme øvelser. Foto: Kaj Bonne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top