Folk i Brønshøj er gode til at bruge penge på cykler
Cykelhandler-01-51-15.jpg
-Det var Olav Olsen startede forretningen og havde den i 40 år. Så var det Evan Klamer, som havde den i ti, og så var det min far og mig, fortæller 56-årige Bjarne Heinrich flankeret af Bob West. Foto: Kaj Bonne
På Frederikssundsvej 181 har der ligget cykelhandler de sidste 85 år fordelt på 3 forskellige ejere. I dag er det Bjarne Heinrich, der er ejer. Han har drevet cykelforretning på adressen de sidste 35 år

Det lugter af gummi og olie, når man træder ind i Fri BikeShop. Bjarne har netop hentet en repareret cykel ned fra værkestedet, mens hans ansatte, Bob West, er ved at sælge en kunde vinterens hotteste modeller – en fat bike, som er en mountainbike med kæmpe dæk.

Bob er en af de cirka 20 lærlinge, som er uddannet hos Bjarne Heinrich og hans far Flemming Heinrich. I dag driver Bjarne også en forretning i Ølstykke, som mest drives af hans kone og med hans 85-årige far på sidelinjen.

-Min far arbejdede som maskinmester på Sojakagefabrikken, når han havde fri, ordnede han og en kammerat møntvaskerier. De tømte møntskuffer og hældte sæbe op, og en dag spurgte kammeraten, om de ikke skulle købe en cykelforretning. På den måde startede det hele cykeleventyret, og af den grund fik forretningen også navnet Møntcentralens Cykelbutik, fortæller Bjarne, der dog har været en del af Danmarks største cykelkæde Fri BikeShop de sidste mange år.

Bjarne Heinrich gik til hånde hos sin far, og blev senere selv uddannet som cykelsmed.

-Det har været en god branche at være i, men vi er meget afhængige af vejret. Vi plejer altid at sige, at det afhænger af de tre v-ér – vejret valuta og valg. Der er ikke så mange, der køber cykel i julegave. Det er mest tilbehør, vi sælger i december, hvor der også er en masse reparationer. Vores sæson starter fra marts til oktober, men heldigvis er folk i Brønshøj gode til at bruge penge på cykler, fortæller Bjarne og viser ned i kælderen, hvor forretningen har godt 75 meter lokale linet op med dejlige nye cykler.

Den største forandring i branchen har nok været mountainbiken, som kom for 20-25 år siden. Den dyreste mountainbike vi har lige nu ligger på 40.000 kroner, fortæller Bob West, der de sidste mange år har kørt 80 km på cykel fra Køge til arbejdet i Fri BikeShop i Brønshøj hver dag.

-Men de fleste køber nu almindelige cykler – helst en sort/grå, så den falder ind i mængden. Hvis man køber en farvet cykel, så har man den ikke længe, forsikrer Bjarne Heinrich, der allerede har kørt næste generation ind i branchen.

-Min søn Mathias er ved at uddanne sig til cykelsmed. Han bliver færdig i april. Nu må vi se, om hans skal overtage – så langt er vi slet ikke kommet endnu, fastslår Bjarne Heinrich.

-Det var Olav Olsen startede forretningen og havde den i 40 år, så var det Evan Klamer, som havde den i ti, og så var det min far og mig, fortæller 56-årige Bjarne Heinrich flankeret af Bob West.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top