Den nye hal bliver IF Stadions redning
Det har været op ad bakke med at skaffe ungdomsspillere til håndbold klubben IF stadion, men en ny hal og et tiltag fra kommunen skal hjælpe klubben tilbage

Drømmen er at komme i 1. division samtidig med at den nye hal på Åkandevej tages i brug er et ønskescenarie for klubbens formand Allan Juhl Jensen.
IF Stadion var i 1970érne og 80érne med i toppen af dansk håndbold, men klubben har haft masser af modgang. Grundene har været mange men en af dem har været hjemmebanen i Tingbjerg.

Ballade i Tingbjerg
– Vi havde igennem en årrække det godt i Tingbjerg og havde gode seniorhold, men så accelererede balladen derude. For 7-8 år siden blev vores medlemmer overfaldet og dækkene skåret op på bilerne. Det var blevet en ren skyttegravsstemingen i krydset af Åkandevej og Ruten, og da et forældrepar til en spiller blev overfaldet derude og to damer fra vores senior hold også blev overfaldet på vej hjem fra træning, så skete der nærmest en flugt – en ren domino effekt. Det hold hvor forældrene blev overfaldet, blev drengene taget ud, og så forsvandt hele holdet. Dernæst mistede vi hele ungdomsafdelingen, fortæller Allan Juhl Jensen, der har været formand for klubben i 25 år.
Gode råd var dyre, og hvad nu? IF Stadion rykkede de fleste aktiviteter til Bellahøj, og klubben var godt klar over, at den kom i clinch med Freja, som også spillede i Bellahøj.
-De sidste 10-15 år har vi kæmpet for at få egen hal. Vi var jo været underlagt en Tingbjerg Heldagsskole med alle de bestemmelser, der var. Vi har jo ikke kunnet spille i ferier og helligdage, fortæller Allan Juhl Jensen, der godt vil indrømme, at han ind i mellem har været ved at tabe modet.
-Men så fik vi en god mand som Karsten Brisell ind i klubben. Det har været en kæmpe gevinst for os, da han har mange gode politiske kontakter.
Og det lykkedes da også langt om længe at få ønsket om en ny hal til at blive til noget. Til budgetforhandlingerne for 2013 blev en ny hal vedtaget og i 2014 kom så den store bevilling til en ny hal ved EnergiCenter Voldparken. At hallen bliver klubbens redning er Allan Juhl Jensen heller ikke i tvivl om.

Dårligt ry
Men først skal klubbens ry genopbygges.
-Det tager år og det er et langt sejt træk at ryste et dårligt omdømme af sig. Vores modstandere har jo troet, at vi alle sammen kommer fra Tingbjerg og var sociale tabere. Men vi kommer jo fra hele Brønshøj. Oprindelig stammer klubben fra Østerbro, og vi har også i fordums tid været forbi Nørrebro og KB hallen, fortæller Allan Juhl Jensen, der ved at der ligger et kæmpe arbejde med at få folk trukket tilbage til klubben og ikke mindst at få ungdommen gjort interesseret i håndbold.
-Samtidig med at vi fik bevilliget hallen, gik Københavns Kommune ind i projektet ”Håndbold tilbage til København”, så vi har fået penge fra Børn og unge forvaltningen og en udviklingspulje i Københavns Kommune.
Et af de tiltag klubben har lavet er et samarbejde med Husum Skole, hvor man fra håndboldklubbens siden har stillet professionelle trænere til rådighed, som kan undervise 1.-3. klasse. Og der er allerede mange børn, der har vist interesse og er mødt op til de første træninger.
-Det er et fantastisk samarbejde, og vi håber at kunne udvide til Korsager Skole, fortæller Allan Juhl Nielsen, der også er fuld af forhåbning for IF Stadions fremtid.
-Hallen skal stå færdig i november 2016, men indtil da skal vi lige nå at rykke op i 1. division med herreholdet. Det vil være en fantastisk start for klubben og for starten i den nye hal, siger Allan Juhl Jensen.

IF Stadion er en af Københavns ældste og mest traditionsrige håndboldklubber. I år 2006 fejrede klubben således sin 100 års fødselsdag, og er dermed en af Københavns ældste håndboldklubber. IF Stadion begyndte allerede sine aktiviteter i 1906, dengang var det dog som en atletikklub. Håndbold kom dog hurtigt på programmet, og det er i dag klubbens eneste sportsgren. I IF Stadions storhedstid var i 73-74, hvor de blev Danmarksmestre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top