CHGP plakat afsløret
Sædvanen tro har Copenhagen Historic Grand Prix udarbejdet en plakat, som en hyldest til det historiske motorløb på Bellahøj Park næste år

Plakaten for Copenhagen Historic Grand Prix indkapsler hele essensen af den historiske motorsportsweekend 30.-31. juli 2016 på Bellahøj Park i et fortællende billede. Siden 1996, hvor de historiske racermotorer for første gang kunne høres i Københavns gader, har ”Årets CHGP”-plakat afspejlet sensommerens kommende begivenhed. Plakaten blev afsløret ved et pressemøde i sidste uge.
CHGP byder for tredje gang i træk entusiaster og publikum velkommen til fartfest for hele familien den sidste weekend i juli næste år. Igennem årerne har CHGP-plakaten båret illustrationer af mange forskellige motiver. Den eventyrlige sølvfarvede racer på årets CHGP plakat, er en Auto Union Type D-racer fra 1939, hvis forhistorie er ligeså fascinerende, som raceren er uvurderlig.
En af de grundlæggende virksomheder til Audi, Auto Union, blev af mange anset som det andet Silver Arrow team der, sammen med Mercedes-Benz, var toneangivende i international motorsport i 1930erne frem til 2. Verdenskrig. Audi Tradition, der i dag varetager mærkets historiske arv, fortæller, at der er fem originale Auto Union racere tilbage i verden. Denne 1939 model var specielt modificeret med to kompressorer i stedet for den sædvanlige ene, og vandt i 1939 både det franske og tjekkoslovakisk Grands Prix, takket været 485 hk fra en 12-cylindret motor og en, for dengang, ganske fascinerende tophastighed på 330 kilometer i timen.

Et ikon bag rattet
Manden bag rattet er et andet ikon. Nemlig den ni-dobbelte danske Le Mans-stjerne Tom Kristensen, der arbejder i kulissen for at give sit bidrag. I kraft af sin rolle som ambassadør for Copenhagen Historic Grand Prix, har Tom Kristensen siden 2007 skabt kendskab og interesse blandt kollegaer i international motorsport for et af verdens få rigtige byløb for historiske racerbiler og klassiske sportsvogne.
Årets CHGP plakat indeholder desuden en reference til de mange andre historiske motorklasser, der kører væddeløb til arrangementet, herunder Formula Junior og den danske DTC-serie, hvis buldrende amerikanske racerbiler fuldender oplevelser af motorløb fra ”dengang far var dreng”, og til nu. Plakaten er tegnet af Martin Nielsen, der er uddannet illustrator og grafisk designer fra Danmarks Designskole. De sidste 16 år har Martin Nielsen opbygget egen tegnestue sammen med sin partner Charlotte Lund Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top