Brønshøj-Husum sagde også nej
Borgerne i Brønshøj-Husum stemte i sidste uge også nej tak til forslaget om at ophæve det danske retsforbehold i forhold til EU og i stedet indføre en såkaldt tilvalgsordning, hvor skulle overlades til Folketinget at afgøre hvilke dele af det retslige samarbejde Danmark fremover skulle blive en del af. Kun på valgstedet på Brønshøj Skole […]

Borgerne i Brønshøj-Husum stemte i sidste uge også nej tak til forslaget om at ophæve det danske retsforbehold i forhold til EU og i stedet indføre en såkaldt tilvalgsordning, hvor skulle overlades til Folketinget at afgøre hvilke dele af det retslige samarbejde Danmark fremover skulle blive en del af. Kun på valgstedet på Brønshøj Skole var der meget tæt løb mellem ja og nej, da der kun var 14 stemmer flere nej-stemmer end ja-stemmer.
Ikke uventet har politikerne på Christiansborg sagt, at de vil respektere valgets resultat, og nu vil regeringen forsøge at få forhandlet en såkaldt parallelaftale på plads med EU, som sikrer Danmark muligheden for fortsat at deltage i Europolsamarbejdet. En parallelaftale er en aftale mellem Danmark og EU, der giver Danmark mulighed for at deltage i nogle EU-regler, som Danmark ellers er udelukket fra på grund af det danske retsforbehold.

Valgsted Ja Nej Stemmeprocent
Brønshøj Skole 49,7 % 50,2 %73,9
Tingbjerg Skole 36,3 % 63,7 % 41,7
Bellahøj Skole 48.8 % 51,2 %68,2
EnergiCenter Voldparken 42,1 % 57,9 %57,5
Husum Skole 46,0 % 53,9 %69,7

Landsresultat 46,9 % 53,1 %72,0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top