12 svømmemedaljer til HSK ved DM
Hovedstadens Svømme­klub fik syv medaljer for seniorer og fem for juniorer ved DM i kortbane

Hovedstadens Svømmeklub, hvis elitesvømmere blandt andet træner i Bellahøj Svømmestadion, leverede en flot indsats ved de danske kortbanemesterskaber i forrige weekend i Gladsaxe Svømmehal.
HSK kan med tilfredshed se tilbage på et veloverstået mesterskab, hvor det i alt blev det til 12 medaljer, heraf syv vundet ved senior-DM og fem ved junior-DM. Derudover var der deltagelse i 20 A-finaler og en masse B-finaler. En markant resultatforbedring i forhold til tidligere års DM-deltagelse for Hovedstadssvømmerne.

To seniorprofiler
Seniorerne Maria Grandt og Amalie Mikkelsen hentede flere individuelle medaljer. Amalie Mikkelsen vandt 50 m butterfly og tog sølvmedaljen på den dobbelte distance. Maria Grandt fik tre medaljer: Sølv i både 200 m bryst og 200 m medley samt til bronze i 50 m fri. Alle løb blev svømmet i hurtigere tider end pigerne tidligere har præsteret.
Både Giano Grillo og Josefine Strand Nielsen blev danske juniormestre i deres favoritdistancer. Giano Grillo vandt guld i 400 m fri og Josefine Strand Nielsen guld i 1500 m fri. Efter stævnet fik Giano Grillo yderligere anerkendelse ved at blive udtaget til de nordiske juniormesterskaber i Bergen, Norge.

Tilfredse trænere
Elitetræner Olaf Wildeboer siger: – Jeg er meget tilfreds med, at efterårets træning er lykkedes så godt over en bred kam. De fleste af svømmerne har præsteret langt bedre end tidligere og har taget godt imod den lidt ændrede træning og nye testformer, som vi har introduceret for holdet.
Cheftræner Øyvind Røsland perspektiverer: – Jeg ser, at førsteholdet og resten af klubben er inde i en flot udvikling lige. Ved DM hæfter jeg med også ved, at vi har hele otte svømmere der vinder medaljer ved DM. Et tal der vidner om god bredde på førsteholdet.
Næste store opgave for svømmerne for Hovedstadens Svømmeklub bliver Danske Mesterskaber for hold den 19. og 20. december. Her svømmer klubben i 1. division og har som mål at rykke op i Svømmeligaen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top