Tilbud til alle på Husum Bibliotek
husum-bibliotek.jpg
Alle tre tilbud er gratis og man dukker bare op. Foto: Husum Bibliotek
Den digitale tidsalder er i den grad over os, og det stiller krav til alle borgere om at kunne bruge IT i dagligdagen.

Den digitale tidsalder er i den grad over os, og det stiller krav til alle borgere om at kunne bruge IT i dagligdagen. Men mange er stadig ikke fortrolige med de mange selvbetjeningsløsninger, man skal bruge i forbindelse med det offentlige eller er måske usikre på bare at bruge en computer, tablet eller smartphone. Derfor er der en gratis IT-cafe på Husum Bibliotek & Medborgercenter, hvor man gratis kan få hjælp og vejledning. De frivillige hjælpere fortæller, at de bliver spurgt om alt fra opdatering til Windows 10 over installation af virus-programmer til hvordan man opretter og sender mail.

Udover hjælp til de mere generelle IT-spørgsmål giver de frivillige specifik rådgivning til brug af Ipad, borger.dk, skat.dk, rejsekort og bibliotekets e-materialer som f.eks. turteori.dk

IT-cafeen er placeret i biblioteket på 1.sal og er åben mandag: 10-13.30 og torsdag: 14-16.30. Man møder bare op og medbring gerne din egen pc.

I ca. 4 år har Dansk Flygtningehjælps Sprogcafe holdt til på Husum Bibliotek, og er nu udvidet fra en til to gange om ugen. I sprogcafeen mødes frivillige og borgere på tværs af kulturer og taler sammen over en kop kaffe. De frivillige står klar til at hjælpe med lektier på din uddannelse, kontakt til det offentlige f.eks. læse breve, at skrive en jobansøgning og et cv. Du kan også få hjælp til at øve dig på at tale, læse eller skrive dansk.

Sprogcafeen holder til på Husum Bibliotek på 1. sal og de frivillige sidder klar til at hjælpe dig hver tirsdag og torsdag 16.30-18.00.

Hvis du har problemer med din økonomi er der også hjælp at hente på Husum Bibliotek. Foreningen ’Første Skridt’ har afholdt sine første rådgivning på Husum Bibliotek og der var godt besøgt. Du kan træffe torsdag d. 26. november på Husum Bibliotek & Medborgercenter kl. 18.30-20.30. Du kan ganske gratis møde op og få hjælp til at få overblikket over økonomien tilbage.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top