Pas på de levende lys i juletiden
December er den måned på året, hvor der rykkes ud til flest brande i private hjem. Domea.dk giver tre gode råd til, hvordan man sikrer sig mod brand

Levende lys er indbegrebet af dansk julehygge. De lyser op i en kold og mørk tid, men desværre kan de også udgøre en stor brandfare. Tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at december er den måned, hvor der i gennemsnit rykkes ud til flest brande i private boliger. Hele 650 udrykninger i gennemsnit, hvilket er cirka 200 flere end normalt.

Røgalarmer redder liv
– Med almindelig omtanke kan man forhindre mange brande i at opstå. Forlad derfor aldrig boligen med tændte stearinlys, for hvis lysene får fat eller vælter ned på brandbart materiale, udvikler branden sig hurtigt. Inden for kort tid når temperaturen op på 800 grader, og ild og røg spreder sig eksplosivt, fortæller seniorkonsulent i bygge- og boligadministrationen Domea.dk, Preben Christensen.
Domea.dk opfordrer derfor til at tjekke røgalarmerne ved juletid eller sørge for at få sat nogle op.
– De opdager røgudvikling meget hurtigt, så man får længere tid til at reagere og alarmere både alarmcentralen og naboer. De redder ganske enkelt liv, fastslår Preben Christensen.

Tre gode råd
Domea.dk giver her tre simple råd til et mere sikkert og trygt hjem i juletiden:
• Sluk levende lys, når du forlader rummet, går i seng, eller hvis du forlader boligen.
• Stil aldrig levende lys i nærheden af gardiner, i bogreoler eller under hylder og skabe.
• Pas især på adventskranse og juledekorationer. Placér lysene, så de kan brænde ned uden at sætte ild til noget og med god afstand til brændbar pynt og bånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top