Omfattende bog om Bellahøj
Næsten 300 sider fyldt med billeder og illustrationer fortæller historien om bebyggelsen på Bellahøj – Danmarks første højhuse

Bogen ”Bellahøj Fortællinger om en bebyggelse” er netop udkommet, og fortæller om dengang internationale modernistiske idéer om arkitektur mødte den danske tradition for funktion og danskerne begyndte at boligbyggeri i højden.
Bogens omfattende indhold fortæller om både baggrunden, byggeteknikken og arkitekturen samt landskabet og de grønne anlæg omkring bebyggelsen, der blev opført i 1950´erne af fire almene boligselskaber. Men bogen lader også en række beboere fortælle om hvordan det er og har været at bo på Bellahøj.
Det er en spændende og let læst fortælling om et område i bydelen, der i løbet af en årrække har skiftet karakter fra at være attraktivt og moderne til at være et såkaldt udsat område med sociale problemer og kriminalitet samt bygninger, der trænger til renovering.
Bogen er skrevet af ph.d., cand.mag. i moderne kulturformidling, Jannie Rosenberg Bendsen, arkitekt MAA Birgitte Kleis og professor, arkitekt MAA Mogens Andreassen Morgen.

Bellahøjbebyggelsen
28 højhuse
Fra 8 til 13 etager
Næsten 1.300 lejligheder
Fælles vaskeri og varmecentral
Underjordisk parkeringsanlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top